Gabriela Dinu Știri 12.06.2023 20:04

Cum poți repara rapid și ușor o maioneză tăiată. Iată ce trebuie să faci!

Cum poți repara rapid și ușor o maioneză tăiată. Iată ce trebuie să faci!

Se spune că nu te numeşti gospodină adevărată dacă nu îţi faci singură maioneza în casă. Desigur, cea la borcan e mult mai comod de folosit şi nu se taie niciodată. În cazul în care alegi să îşi faci la tine în bucătărie un sos de maioneză şi reuşeşti să o tai, nu dispera, există soluţii.

Iată ce trebuie să faci atunci când găteşti o maioneză şi aceasta se taie. Cel mai uşor se taie maioneza atunci când te grăbeşti să o faci. Aşadar, trebuie să o gătiţi cu grijă, fără să puneţi ulei în cantităţi exagerate şi să amestecaţi în ea în acelaşi mod de la început şi până la sfârşit.

Trei trucuri prin care să repari o maioneză tăiată

Maioneza se foloseşte în diverse salate, precum cea de beof, de vinete şi etc. Sau se foloseşte ca sos pentru carnea de pui prăjită, ori pentru ouă umplute. Indiferent pentru ce o pregăteşti, maioneza se face la fel şi, din păcate, se poate tăia din aceleaşi motive.

În orice caz, nu trebuie să te superi atunci când faci o maioneză, ci doar să citeşti următoarele trucuri şi o vei repara imediat. Primul truc şi unul dintre cele mai simple este să arunci rapid peste maioneza tăiată două linguri de apă clocotităm apoi să amesteci încet.

Ouă fierte, gata de uns cu maioneză şi servit instant

Apa fierbinte are rolul de a lega ingredientele şi gălbenuşul de ou se va amesteca astfel mult mai bine cu uleiul. Cele două linguri se pun pe rând şi a doua se adaugă doar dacă nu cumva compoziţia devine prea moale.

Cea mai folosită metodă în toată ţara este aceea de a începe din nou maioneza. Mai exact, fierbi un gălbenuş şi după ce se răceşte îl pasezi şi începi să adaugi câte puţin din compoziţia tăiată. Amestecaţi uşor maioneza şi aveţi răbdare. Uşor, uşor îşi va reveni la textura pe care trebuie să o aibă.

Un alt truc foarte folosit de gospodinele de la noi şi nu numai este acela de a adăuga o lingură de muştar şi de a amesteca în continuare.