>
Salata de Boeuf este una dintre rețetele nelipsite de sărbători. Un aperitiv delicios la care participă, de multe ori, toți membri familiei. Iată care este rețeta clasică de salată de Boeuf, așa cum se făcea pe vremuri.
„Câte bordeie, atâtea obiceie”, așa și cu salata de Boeuf. Fiecare o face în felul său, cu ingredientele preferate. Pe vremuri se facea cu piept de pui și maioneză.
Salata de Boeuf conține următoarele ingrediente, conform rețetei originale:
Pentru ca salata de boeuf să aibă un gust deosebit, ar trebui ca și maioneza să fie făcută în casă. Aceasta se face din 2 gălbenușuri fierte, 1 gălbenuș crud, zeama de lămâie, 200 ml ulei, 1 lingură de muștar, sare și piper. Se amestecă ouăle adăugând treptat ulei, iar la final se adaugă zeama de lămâie, sare și piper după gust.
Citește și: Cum îți dai seama că s-a copt cozonacul. Modalitatea ingenioasă prin care îți dai seama
Legumele se fierb, la fel și carnea de pui. Se mărunțesc toate ingredientele și se amestecă cu maioneza. Aveți grijă la cantitatea de maioneză. Nu puneți prea multă ca salata să nu fie grețoasă. Adăugați sare și piper după gust.
În ceea ce privește ornarea salatei de Boeuf găsiți AICI câteva modele de unde vă puteți inspira.
Salata Boeuf conține mai multe ingrediente: morcovi, mazăre, fasole verzi, cartofi, carne de vită, castraveți murați. Se ornează cu maioneză, măsline negre, mărar și gogoșari murați.
Salata a apărut pentru prima dată în 1860, într-un restaurant din Moscova, fiind preparată de bucătarul belgian Lucien Olivier. În Republica Moldova, salata de Boeuf poartă numele inventatorului său – salată Olivier.
Salata de boeuf cuprinde Rețeta originală a fost păstrată secretă și s-a pierdut în anul 1905 când restaurantul Ermitaj și-a închis porțile. Se știe doar că rețeta cuprindea delicatese scumpe, carne de vânat, raci și mazăre.
După 1905 numeroși bucătari din tot estul Europei au inventat rețete asemănătoare, dar înlocuind ingredientele originale cu altele mai ieftine precum carnea de pui sau de vită (în franceză boeuf însemnând „vită”)