Ionuț Nițulescu Utile 20.12.2022 21:26

Cum afli când cineva te sună cu număr privat

Cum afli când cineva te sună cu număr privat

Situațile în care cineva te sună cu număr privat sunt des întâlnite. Dar cu putem afla cine ne apelează cu număr ascuns, care este singura soluție care ne poate rezolva misterul.

Aplicația care îți dezvăluie numărul

De multe ori ne-am dorit să aflăm cine ne sună cu număr privat. Acum este disponibilă o aplicație, Truecaller, o aplicație care poate fi descărcată atât pe Android cât și pe iPhone. După instalarea aplicației vor fi niște pași de configurare, iar tu trebuie să accepți termenii și condițiile, printre care să îți dai acceptul că numărul tău va fi împărtășit cu toți ceilalți utilizatori ai aplicației, adăugându-se unei baze de date de peste 2,5 miliarde de numere de telefon.

Truecaller are și o altă funcție interesantă, putând să verifici numerele de tip spam, această funcție fiind foarte utilă atunci când ești sunat des de vânzători online sau de cei care fac sondaje online.

Este important de reținut și faptul că această aplicație nu iți poate garanta că absolut toate numerele de telefon sunt înregistrate în platformă sau că sunt și corecte. Unele dintre ele pot fi salvate fals în mod intenționat, pentru a nu fi depistați de ceilalți.

Citește și: Cum oprești Google Chrome să nu-ți mai mănânce resurse chiar și după ce închizi aplicația

Operatorul de telefonie mobilă nu îți poate furniza această informație

În cazul vreți să aflați cine vă sună cu număr privat de la operatorul dumneavoastră de telefonie mobilă o să vă loviți de un refuz, aceștea neputând să vă furnizeze această informație. Aceștia nu vă vor spune identitatea apelantului chiar dacă o cunosc. Singura cale legală prin care puteți afla cine vă agasează apelându-vă cu număr ascuns este de merge la poliție și a depune o plângere, asta dacă cel care vă sună cu număr privat vă amenință sau v-a înșelat.

Cea mai buna variantă de a evita aceste situații extrem de neplăcute este de a seta telefonul în așa fel încât să respingă automat apelurile de la numere private, funcție disponibilă pe majoritatea dispozitivelor.