Ioana Filipescu Utile 20.12.2022 16:53

Cum poți să downloadezi clipuri video de pe Youtube și Facebook

Cum poți să downloadezi clipuri video de pe Youtube și Facebook

În cazul în care sunteți pregătiți să plecați într-o călătorie, iar pe parcursul acesteia nu aveți acces la internet, pentru a urmări clipuri video de pe Youtube, s-au găsit câteva variante. Vă invităm să descoperiți aplicațiile minune, prin care lucrurile vor deveni extrem de simple. Iată cum poţi să descarci clipuri video de pe YouTube şi să le pui pe un stick USB pe care doar îl conectezi la media player-ul autoturismului.

Ce aplicație poți folosi pentru a descărca filmulețe de pe Youtube și Facebook

ClipGrab este o aplicaţie pentru PC mai puțin cunoscută. Ea facilitează download de clipuri video de pe YouTube şi Facebook. Această aplicație este disponibilă gratuit și nu implică accesarea unui website sau serviciu online pentru download video. Mai mult, este actualizată periodic, pentru a ține pasul cu evoluția.

Un simplu click dat pe mesajul popup apărut pe taskbar la secţiunea System Tray , pune automat clipul dorit pe lista de download. Acest ClipGrab recunoaşte automat link-urile pentru download video

Cum folosim aplicațiile

Clipul YouTube ales pentru download poate fi descărcat pe hard disk folosind butonul „Grab this clip”. Aplicaţia oferă posibilitatea descărcării clipului selectat la calitate originală. De asemenea, oricare dintre rezoluţiile inferioare puse la dispoziţie de YouTube.

Pentru descărcarea clipurilor video postate pe Facebook, procedeul este la fel de simplu. Ne asigurăm mai întâi că rulează in web browser clipul pe care vrem să îl punem la download, după care preluăm link-ul acestuia din bara de adrese folosind comanda CTRL-C. În cazul în care vrem să convertim videoclipurile cu muzică la formatul MP3,  nu trebuie decât să schimbăm formatul fişierului în „MP3 (audio only).  Aplicaţia asigură conversia automată a clipului video la formatul suportat de orice MP3 player.

Cum poți să downloadezi clipuri video de pe Youtube și Facebook
Cum poți să downloadezi clipuri video de pe Youtube și Facebook

Cum descarci un videoclip YouTube pe iOS?

Trebuie să deschizi App store și să cauți o aplicație gratuită numită Documents 5, în cazul în care vrei să descarci un videoclip YouTube pe un iPhone Apple. Instalează apoi acest program, deschide-l și apasă pictograma aflată în colțul din dreapta sus care seamănă cu o busola Safari.

Apoi, accesează aplicația YouTube și să găsești clipul care te interesează. Atinge videoclipul pentru că să îți apară panoul de control și selectează opțiunea de partajare a acestuia. Apoi, copiază adresa clipului (link-ul acestuia) și deschide aplicația Documents 5.

În această aplicație trebuie inserată adresa copiată. Apoi, apasă bară verde pentru a vedea lista rezoluțiilor disponibile la care pot fi descărcate fișierele. Videoclipul se descarcă automat, după ce ai găsit o varianta optimă și dai click pe butonul “Done”.