>
De cele mai multe ori, Google Chrome îți consumă resurse și după ce închizi aplicația. Pentru această problemă, specialiștii în domeniu au venit cu câteva soluții și sfaturi utile. Este cunoscut faptul că web browserul Chrome consumă exagerat memoria RAM și resurse de procesor. Astfel că, vă prezentăm câteva măsuri simple prin care poți reduce impactul de browserul Chrome asupra calculatorului sau laptopului tău.
Chrome se transformă într-un serviciu de fundal care rulează încă de la pornirea PC-ului și vine cu unele dezavantaje, resimțite mai ales pe sistemele de generație mai veche. Este decisă cu scopul de a reduce timpul de așteptare la pornirea browserului web, transformarea aplicației. Dacă laptopul tău este echipat cu hard disk, pornirea în fundal a browserului Chrome va mări timpul de așteptare la pornirea Windows. De asemenea, memoria RAM va fi permanent încărcată cu o aplicație în plus, de care poate nu ai nevoie la momentul respectiv.
Poți împiedica rularea Chrome în fundal vizitând la meniul Settings, la secțiunea Advanced. Aici vei găsi o setare numită „Continue running background apps when Google Chrome is closed”. Asigură-te că aceasta este debifată.
Google Chrome gestionează fiecare tab pe care îl deschizi la vizitarea unui website ca și proces/aplicație separată, în scopuri de securitate și stabilitate. În acest fel, dacă o pagină Web include conținut care va declanșa un crash sau blocaj, doar tab-ul respectiv este afectat.
Obișnuiește-te să păstrezi în lista de tab-uri doar site-urile de care ai absolută nevoie la momentul, creând bookmark-uri pentru cele pe care plănuiești să le revizitezi mai târziu. Astfel vei evita anumite probleme.
Utilizatorii spun că servicii precum Analytics și Ad Manager colectează date despre utilizatori chiar dacă aceștia folosesc Incognito mode. Aceste date ar fi apoi furnizate către clienți pentru monitorizarea traficului sau targetarea cu reclame. Acest lucru s-ar întâmpla atât în cazul unui calculator, cât și al unui dispozitiv mobil.
Reprezentanții companiei nu par să fie foarte îngrijorați de acest proces. Ei consideră faptul că este menționat de fiecare dată când pornești un nou tab Incognito, că anumite date pot fi colectate încă. Procesul nu este însă despre asta. Site-urile pot colecta prin diverse metode tot felul de date mai mult sau mai puțin private.