Gabriela Dinu Știri 26.01.2023 11:54

Cove: CV, Biografie, Greutate, Înălțime, Vârstă, Salariu la Pro TV

Cove: CV, Biografie, Greutate, Înălțime, Vârstă, Salariu la Pro TV

Gabriel Coveşanu este unul dintre prezentatorii emisiunii Vorbeşte lumea, de la Pro TV. S-a făcut remarcat după ce a fost asistentul Andreei Marin, la celebra emisiune Surprize, Surprize, de la TVR.

Cove s-a născut pe 4 septembrie 1974, în Bucureşti, şi şi-a dorit încă de la vârsta de 16 ani să fie actor. A absolvit Academia de Teatru şi Film şi s-a specializat inclusiv în Economie, absolvit un program de master la Academia de Studii Economice.

Ce scrie în CV-ul lui Cove, de la Vorbeşte lumea

În 1989, a participat la un recital de la Sala Radio, unde programul era de poezii create de Mihai Eminescu. Acela a fost momentul în care a decis că îşi doreşte să devină actor, când l-a auzit pe Ion Caramitru recitând Luceafărul. S-a angajat iniţial la teatrul Ion Creangă, apoi a fost cooptat de Andreea Marin în proiectul său de succes de la TVR, în 2000.

A activat acolo până când emisiunea a fost scoasă din grilă şi s-a mutat la Kanal D, unde a prezentat diverse emisiuni precum „Accepţi sau nu”, „Magic Taxi”, „Fata lui tata”, „Mireasa 90-60-90”, „Jumătatea mea mă ştie”, „Bingo România”.

Date Biografice Cove: înălțime, greutate

Nume complet: Gabriel Coveşanu
Data naşterii: 4 septembrie 1974
Locul naşterii: Bucureşti
Parteneră: Florina Ene
Studii: ASE, Academia de Teatru şi Film
Greutate: 55 kg
Înălţime: 1,70 m

A fost căsătorit cu Maria Movileanu, fiica celebrei Carmen Movileanu, iar în 2010 au divorţat, fără să dezvăluie vreodată motivul. Din prima sa căsnicie, Cove are un băiat pe nume Matei. La scurt timp acesta şi-a refăcut viaţa şi s-a căsătorit cu Florina Ene, care i-a mai dăruit un băiat, pe care l-au botezat Răzvan Mihai.

„El a fost o conjunctură favorabilă. Era un mo­ment în care ambii ieşisem din nişte relaţii. Nu ne doream neapărat altele. Eu eram cumva neîn­crezător în ideea de relaţie, aşa că am început to­tul sub „om vedea“. Şi chiar aşa a decurs, am zis să stăm împreună cât ne-om simţi bine, convinşi că va veni un moment când n-are să ne mai fie bine. Momentul acela nu a venit”, povestea soţia lui despre el.

Cove are venituri uriaşe ce se ridică undeva la suma de 9.000 de euro lunar, vorbim aici de salariu şi bani încasaţi pe firmă. Conform documentelor, Cove încasează anual suma de 63.04 lei ca manager, 328.330 de lei din colaborarea cu Pro TV, 4.200 lei din administrarea firmei sale, alţi 14.678 lei din drepturile de autor şi suma de 15.345 lei din dividende.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Ramona Păun
Magda Pălimariu
Bebe Cotimanis
Cătălin Radu Tănase