Victor Dragodan Retete 28.12.2022 18:53

Clătite de post cu apă minerală. Rețetă rapidă și delicioasă

Clătite de post cu apă minerală. Rețetă rapidă și delicioasă

Clătitele sunt un desert ușor și rapid de pregătit, chiar și în zilele de post. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru a te bucura de gustul copilăriei. Iată cum faci clatite de post cu apă minerală.

Atunci când ții post, mâncărurile sunt limitate. La fel și deserturile. Dacă te gândești că nu poți gusta mai nimic dulce ca să fie de post, te înșeli. Poți pregăti chiar și delicioasele clătite în acest fel. Apa minerală le va face pufoase și fragdede. Alături de dulceața ta preferată, nici nu vei simți diferența.

Clătite cu apă minerală

După cum bănuiți, lista ingredientelor pentru clătitele de post nu este foarte lungă. Aveți nevoie de:

  • 300 gr. făină
  • 600 ml. apă minerală
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură zahăr (dacă doriți umpluturi sărate, nu folosiți zahăr în aluat)
  • arome (vanilie, lămâie, migdale)
  • 3 linguri ulei

clatite de post reteta

Dacă nu aveți apă minerală, trebuie să știți că există soluții la îndemână. Puteți folosi apă plată în care să dizolvați o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu. Efectul va fi același.

Iar dacă vreți să adaugăți lapte, puteți folosi lapte vegetal! Țineți cont că gustul clătitelor ar putea să iasă diferit, așadar folosiți un lapte vegetal pe care l-ați gustat înainte și știți că vă place.

Citește și: Prăjitură Snickers. Desertul importat de la americani pe care vei ajunge să-l faci săptămânal

Cum faci clătitele de post

Modul de preparare este la fel de simplu. Se amestecă făina cu apa minerală foarte bine, astfel încât să nu se facă cocoloașe. Apoi se adaugă uleiul treptat, amestecând bine și toate celelalte ingrediente. Puteți adăuga apă și făină în plus, în funcție de aluat, care nu trebuie să fie nici gros, nici subțire.

Aluatul astfel obținut se întinde pe toata suprafața tigăii, după ce a fost usă înainte cu ulei și este încinsă bine. Clătitele se coc la foc mediu, până când devin rumene pe ambele părți. Așadar, spor la treabă!