Gabriela Dinu Știri 28.05.2022 11:10

Cine transmite la TV finala Champions League, Liverpool – Real Madrid

Cine transmite la TV finala Champions League, Liverpool - Real Madrid

Ce posturi TV vor transmite finala Liverpool – Real Madrid și cum poți vedea meciul online. Stade de France va găzdui finala Champions League 2022 dintre ”cormorani” și madrileni, sâmbătă, pe 28 mai, în capitala Franţei, Paris. Este, poate, cea mai interesantă finală posibilă a competiţiei, căci se întâlnesc două cluburi uriaşe, care s-au mai întâlnit și în urmă cu 4 ani, în aceeași fază a competiției. Atunci a câștigat Real Madrid.

Cea mai titrată echipă, Real Madrid, are 13 trofee europene, iar britanicii au doar 6 acumulate până acum, sperând să o ajungă din urmă pe AC Milan cu această ocazie, care are 7 astfel de premii.

Unde putem vedea la TV finala Champions League dintre Liverpool şi Real Madrid?

Finala se va desfăşura în Franţa şi va fi condusă tot de o brigadă de arbitri franţuzească, iar Clement Turpin este centralul. Partida va putea fi văzută live pe Digi Sport 1 şi Orange Sport, de la ora 22:00. Liverpool şi Real Madrid s-au mai întâlnit, de-a lungul timpului, de două ori în finala Champions League sau Cupa Campionilor Europeni, aşa cum se numea pe vremuri.

Prima „ciocnire” a avut loc în 1981, tot în Franţa, la Paris, dar pe stadionul Parc de Princes. Atunci, Liverpool se impunea cu 1-0 şi punea mâna pe marele trofeu. În sezonul 2017-2018, cele două trupe dădeau din nou mâna la centrul terenul, la Kiev, atunci când Real Madrid se impunea cu scorul de 3-1 şi câştiga al 13-lea trofeu, şi ultimul de până acum, al Champions League.

Citeşte şi:

Gică Hagi: CV, biografie, afaceri, înălțime, greutate, familie

Jurgen Klopp, antrenorul celor de la Liverpool, a prefaţat partida de sâmbătă seară, spunând că madrilenii merg cu prima şansă: „Când am pierdut finala din 2018, dorinţa mea era să jucăm anul următor în ultimul act tot cu Real, dar am întâlnit-o pe Tottenham la Madrid, aşa că Madridul pare că ne este destinat. Ei sunt acum favoriţii clari, cu toată experienţa pe care o au.

Real Madrid, favorită la trofeul Champions League?

Şi noi suntem acum mult mai experimentaţi decât eram înainte, dar nu ne putem compara. Am fost trişti la finala din 2018, însă acum ne dorim să mergem acolo şi să încercăm s-o câştigăm”.

De partea cealaltă, Carlo Ancelotti, antrenorul spaniolilor, aşteaptă cu nerăbdare partida: „Mă bucur să fiu în finală. În Paris ne aşteaptă o altă adversară uriaşă. Suntem obişnuiţi. Va fi un meci fantastic de fotbal”.