Ionuț Nițulescu Tech 23.12.2022 14:22

Cine este Shroud omul la care se uită 300.000 de oameni în același timp pe Twitch

Cine este Shroud omul la care se uită 300.000 de oameni în același timp pe Twitch

Shroud, adică Michael Grzesiek în viața reală, este un streamer canadian în vârstă de 26 de ani, YouTuber și fost jucător de profesionist Counter-Strike. De la unul dintre cei mai buni jucători de CS:GO a ajuns, în timp record, unul dintre cei mai urmăriți streameri din lume.

Pentru cei care nu știu, Twitch este o platformă de broadcastig a videourilor legate de jocurile video, cu sute de streameri care joacă tot atâtea jocuri. În 2018, platforma ajunsese la 2,2 milioane de radiodifuzori lunar și 15 milioane de utilizatori activi zilnic, cu aproximativ un milion de utilizatori concurenți în medie.

Mai exact, tinerii petrec ore în șir pe platformele de streaming pentru a urmări sesiunile de joc ale unor gameri celebri, în special în domeniul eSport-urilor, ceea ce a făcut acest domeniu unul dintre cele mai profitabile.

Streamerii transmit live propriile partide de joc prin intermediul platformelor precum Twich sau Maxer și câștigă din asta o avere.

Cine este Shroud

Jucătorul profesionist de CS:GP, Michael “shroud” Grzesiek a ajuns în toate topurile Twitch posibile. Acesta deține al doilea cel mai urmărit canal de pe platformă și încheie fiecare săptămână în clasamentul de top al celor mai vizionate stremuri.

Oamenii îl urmăresc cu sufletul la gură pe Shroud câștigând rundă după rundă într-o varietate de jocuri video, printre care: Fortnite, Rainbow Six: Siege, PUBG, Apex Legends, cel mai recent, Call of Duty: Modern Warfare, potrivit dotesports.com.

Shroud, omul la care se uită 300.000 de oameni în același timp pe Twitch

Michael ‘Shroud’ Grzesiek a făcut “tranziţia” de la Twitch la Mixer în toamna anului trecut, abandonând o comunitate de peste 7 milioane de urmăritori în favoarea uneia de numai 960.000 pe platforma rivală, Mixer. După doar câteva luni, streamerul a revenit la platforma care l-a făcut celebru.

În prima sesiune pe Twich, după revenirea sa, Shroud a adunat peste jumătate de milion de urmăritori, mai exact 516,289, ceea ce arată că acum este mai popular ca niciodată. A fost la un pas de a depăși rcordul absolut de peste 600.000, deținut de Ninja, cel mai popular streamer de pe Twich, notează mirror.co.uk.

Ce avere are Michael ‘Shroud’ Grzesiek

Și veniturile sunt uluitoare. Acesta primește lunar între 150.000 și 200.000 de dolari. Întreaga avere a lui ‘Shroud’ Grzesiek este estimată undeva între 8 și 23 milioane de dolari.

Cel mai bine plătit streamer este Tyler Blevins. Ninja, așa cum este cunoscut pe canalele de streaming, a strâns între 15 şi 20 de milioane de dolari până acum.

Citește și: Testează viteza la internet de pe orice device. Speed Test către locații multiple