>
România este recunoscută în lume pentru producția variată de vinuri. Și nu e vorba doar despre cantitate, ci și despre calitatea și unicitatea vinurilor românești.
Care sunt cele mai bune vinuri românești? Aici, putem face un clasament pe trei categorii, având în vedere că România produce vin alb, rose și roșu. Cel căruia îi place vinul poate aprecia eleganța și profunzimea vinului roșu, delicatețea vinurilor rose sau savoarea dulce și catifelată a vinurilor albe.
Elegant, ușor, răcoritor și misterios. Scurta caracterizare a vinului alb, considerat preferatul petrecerilor de vară.
Terra Romana Millenium este un vin delicios, cu un miros floral de trandafir, flori de lămâi, iasomie, dar și de piersică, grapefruit și pepene galben. Poate fi savurat alături de salate ușoare de vară, pește, brânzeturi, paste sau fructe.
Vin cu personalitate și de o culoare galbenă-canar cu reflexe verzui strălucitoare. Are arome intense de agrișe și fructul pasiunii, împreună cu arome de iarbă și lemongrass. În gustul lui se simt arome de soc, mere verzi și ușoare note de fructe tropicale. Printre asocierile culinare potrivite se numără peștele, pastele și salatele.
Vinul, obținut din struguri de Riesling Italian, beneficiază de o perioadă de învechire de 3-4 luni. Adică destul timp pentru ca aroma să se contureze pe deplin. Este un vin elegant și răcoritor, ideal alături de preparate din carne albă sau brânzeturi, dar și alături de deserturi din fructe.
Vinul roșu este mai complex structural și aromatic decât cel alb sau rose, iar obținerea acestuia necesită în plus o macerare mai îndelungată a mustului împreună cu boabele de struguri.
Vinul Duet Roșu de la 7Arts este produs din soiurile Cabernet Sauvignon și Syrah și se remarcă printr-o structură complexă, o nuanță de roșu rubiniu închis și arome intense de vișină coaptă și fructe negre de pădure, împreună cu note delicate de condimente.
Iese, astfel, un pahar de vin elegant și catifelat, pe care-l poți bea la masă, alături de preparate din carne de vită sau de pui, dar și de paste.
Feteasca Neagră este un vin roșu intens cu o aromă complexă de coacăze și prune uscate. Pentru că gustul vinului este echilibrat și consistent, merge de minune cu preparatele din carne de miel sau de vită, dar și cu brânzeturi sau specialități italiene.
Cabernet Sauvignon are arome de fructe negre, precum mure şi coacăze, pâine prăjită și note de piper, date de păstrarea în butoaie mari de stejar. Merge ca uns alături de carnea roșie la grătar, tocănițele și brânzeturile.
Vinul rose a devenit foarte căutat în ultimii ani, fiind ideal pentru zilele călduroase de vară. Are o varietate de savori, fructe, flori sau citrice.
Vin de un roz trandafiriu, Alizee are note de zmeură, cireșe și coacăze roșii. Gustul echilibrat al vinului, cu arome florale și dulci, fac din el alegerea ideală pentru orice moment al zilei. Mezelurile, peștele, fructele de mare sunt preparatele culinare alături de care merge un Alizee.
Young Liliac Light Rose este creat din soiul de struguri Fetească Neagră și Merlot. Are o aromă intensă de muguri de flori și note de grapefruit roz, merișoare și frăguțe. Este răcoritor și ușor de băut. Ca recomandare, merge alături de preparate ușoare de vară, de la salate la pește și preparate cu carne de pasăre.
Traminer Roz este, în primul rând, un vin rose cu personalitate. Are un gust catifelat de fructe exotice precum mango, litchi și fructul pasiunii, iar aromele sunt florale de iasomie. Se poate degusta alături de aperitive și de feluri principale din pește și fructe de mare, brânzeturi.
Băutorul de meserie va alege, cu siguranță, vinul alb, sec și demisec. Dar se poate strecura și câte un vin rose sau roșu.
TOP 10 al băutorului de meserie: