Ionuț Nițulescu Filme & Seriale 23.12.2022 04:25

Cele mai bune 14 filme rusești din toate timpurile. VIDEO

Cele mai bune 14 filme rusești din toate timpurile. VIDEO

Unele dintre cele mai bune filme rusești sunt inspirate de obicei din fapte reale și plasează acțiunea în vremuri de cumpănă, măcinate de războaie, în care dragostea și rezistența sunt cele care le determină pe personaje să meargă mai departe, să se lupte cu destinul și să își caute dreptatea. 

Cele mai bune filme rusești

Alexander Nevsky (1938) – prezintă povestea unui prinț rus care a condus o armată în lupta împotriva invaziei făcute de Cavalerii Teutoni. 

Andrei Rublev (1966) – în peliculă este ilustrată viața și dificultățile iconografului rus St. Andrei Rublev în secolulul XV. 

Encore, Once More Encore! (1992) – într-o garnizoană rusă, ofițerii și soldații sunt foarte influențați de poveștile de dragoste pe care le trăiesc. 

ASSA (1987) – filmul prezintă povestea unui muzician tânăr care se îndrăgostește de iubita unui interlop la mijlocul anilor 80 iar acțiunea are loc în Crimea, însă, în același timp, este prezentată și o poveste care are loc în secolul XVIII. 

Ballad of a Soldier (1959) – Tânărul soldat rus Alyosha câștigă o medalie, însă în loc să accepte decorația, le solicită superiorilor să își viziteze mama. 

Citește și: 5 filme bune care au fost inspirate din viața reală 

Filme rusești de neratat

Brat 2 (2000) – pelicula prezintă povestea lui Danila care descoperă că un prieten de-ai lui, Konstantin, a fost ucis și decide să îl răzbune. 

Brother (1997) – un fost soldat care are un cod moral intră în lumea infractorilor din St. Petersburg, Rusia. 

Beware of the Car (1996) – în film este prezentat modul în care un polițist bun încearcă să îl prindă pe un hoț foarte dibace de mașini, însă ironia este că acesta se dovedește a fi o persoană bună. 

White Sun of the Desert (1970) – la sfârșitul Războiului Civil din Rusia, soldat armatei roșii Fyodor Sukhov primește ordinul de a păzi haremul unui lider ale trupelor de gherilă. 

A Driver for Vera (2004) – un general, care solicită Gărzii de la Kremlin să îi trimită un cadet care să îi fie șofer personal, se decide să își căsătoarească fiica cu acesta. 

War (2002) – în timpul războiului din Cecenia, un cuplu britanic și doi soldați ruși sunt sluați ostatici de rebelii ceceni. 

War and Peace (1966) – aristrocrația rusă se pregătește de invazia franceză din 1812. 

Hamlet (1964) – bazat pe tragedia cu același nume, pelicula spune povestea lui Hamlet, al cărui tată, rege al Danemarcii moare subit. La întoarcerea acasă, acesta descoperă că unchiul lui, Claudius, a uzurpat tronul și s-a căsătorit cu mama lui care tocmai ce devenise văduvă. 

Shine, Shine, My Star (1970) – prezintă povestea unui actor, în timpul Războiului Civil, care conduce prin țară și face spectacole gratuit pentru a face arta accesibilă maselor de oameni.