>
Rețeta de cartofi franțuzești este una dintre cele mai apreciate. Se gătește foarte ușor, în cazul în care nu vreți să petreceți prea mult timp în bucătărie. Cu sigurață întreaga familie va aprecia gustul desăvârșit al acestui preparat. În cazul în care nu ați încercat până acum, vă recomandăm rețeta de mai jos. Aveți nevoie de câteva ingrediente la îndemâna oricui.
Ingrediente
În primul rând, spălați cartofii și îi puneți să fiarbă în apă rece, într-un vas cu capac. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească. Curăță cartofii de coajă şi împarte în felul următor: jumătate se taie rondele şi cealaltă jumătate se pasează cu blenderul sau cu telul special pentru cartofi.
Radem brânza de oaie pe răzătoarea mică şi se amestecă cu 3 ouă crude. Celelalte trei ouă se fierb bine.
Între timp, se unge tava cu unt, pe toată suprafaţa şi se pune primul strat de rondele. Peste primul strat se adaugă piureul de cartofi şi brânza amestecată cu ouăle.
Adăugați apoi ouăle fierte. Se acoperă cu un alt strat de rondele, cu caşcaval ras şi cu smântână şi se bagă în cuptor. Rețeta de cartofi franțuzești la cuptor este gata. Se servesc calzi singuri sau cu o friptură, potrivit Unica.ro.
Beneficiile cartofului
Cartofii sunt cele mai populare legume din lume, fiind cultivaţi în peste 120 de ţări şi consumaţi zilnic de peste un milliard de oameni. Condiţiile de păstrare a cartofilor trebuie respectate cu atenţie, pentru a încetini procesul natural de descompunere a amidonului.
Cartofii nu trebuie păstraţi în frigider. Temperaturile reci transformă amidonul cartofilor în zahăr, alterându-le gustul. Cartoful a fost descoperit in Peru si introdus apoi in Spania si Italia. In timpul foametei, francezii l-au adoptat in bucatarie si i-au recunoscut proprietatile alimentare. Este foarte important ca zona de păstrare să fie întunecată, bine aerisită şi cu temperatura ideală de 4 grade.