Gabriela Dinu Știri 12.01.2023 08:13

Ceaiul preferat al Regelui Charles. Ce bea în fiecare dimineaţă

Ceaiul preferat al Regelui Charles. Ce bea în fiecare dimineaţă

Regele Charles are o dietă bine gândită şi pusă la punct de specialişti în nutriţie. Bogată în nutrienţi şi diversificată, această dietă conţine un ceai special, pe care acesta îl consumă în fiecare dimineaţă.

Cu un program solicitant în fiecare zi, Regele Charles are nevoie şi de o alimentaţie pe măsură. Pe lângă toate mesele gândite şi calculate la fiecare calorie, acesta consumă şi un ceai, despre care se spune că ar avea un impact pozitiv asupra longetivităţii şi are inclusiv proprietăţi anti-cancer, dar şi de scădere a colesterolului.

Ce este ceaiul negru pe care îl consumă Regele Charles

Lifesum Signe Svanfeldt, un celebru nutriţionist, a oferit detalii despre acest ceai, despre care zice că „îmbunătățește sănătatea inimii și scade tensiunea arterială”.

Este vorba despre un ceai negru de la Darjeeling, la care Regele Charles mai bea şi un pahar cu suc de fructe. „Ceaiul Darjeeling are multe beneficii pentru sănătate, având în vedere conținutul de antioxidanți, vitamine și polifenoli, inclusiv scăderea tensiunii arteriale, reducerea inflamației și creșterea sănătății inimii”, spune specialistul, care a mai informat şi asupra faptului că Regele bea acest ceai îndulcit cu lapte şi miere.

Ce face ca ceaiul Darjeeling să fie atât de special? Ei bine, este vorba despre conţinutul de quercitină şi flavonoide, care au multiple beneificii asupra sănătăţii şi, mai ales, atunci când vine vorba de inimă, hipertensiune, inflamaţii, diabet sau alte boli vasculare.

Pentru ce este bun ceaiul negru

Fiind bogat în compuşi polifenolici, ceaiul negru are şi rolul de a inhiba apariţia cancerului în diverse moduri şi, totodată, scade şansele apariţiei tumorilor.

Sucul de fructe pe care Regele Charles în consumă cu rigurozitate în fiecare dimineaţă nu este ales deloc întâmplător. Aceste băuturi, atât ceaiul, cât şi sucul de fructe, sunt recomandate tuturor, dimineaţa. Se evită consumul lor în altă perioadă a zilei, deoarece aportul de energie adus v-ar putea tulbura somnul.

Sucul de fructe are rolul de a creşte aportul de vitamine, minerale şi fibre. „Unele sucuri de fructe ajută, de asemenea, la combaterea problemelor, cum ar fi constipația, în timp ce sucul de afine poate ajuta la prevenirea infecțiilor urinare”, spun specialiştii care au consultat dieta Regelui.