Gabriela Dinu Știri 12.02.2023 12:40

Ce este cafeaua Lavazza şi ce o face specială

Ce este cafeaua Lavazza şi ce o face specială

De cafeaua Lavazza aţi auzit cu siguranţă cu toţii. Dar de ce este ea atât de specială şi răspândită? Ce o face să fie consumată în toate colţurile lumii?

Ei bine, povestea începe în Italia, fiind o cafea de calitate ce se fabrica în ţara „Cizmei”. Se ştie deja că italienii au devotament aparte atunci când vine vorba de propriile alimente sau mărci. Numele de Lavzza provine de la numele de familie al fondatorului acestui brand, Luigi, care în 1895 şi-a deschis un magazin în cartierul mic al oraşului în care locuia şi a decis, printre altele, să vândă şi cafea.

Povestea interesantă a cafelei Lavazza

Vindea inclusiv produse alimentare, produse cosmetice, băuturi alcoolice şi multe altele. Era muncitor necalificat înainte să îşi deschidă această micuţă afacere şi a fost nestatornic în diferitele job-uri pe care le-a tot avut, dar nu voia să fie privit ca un om de rând.

Luigi Lavzza găsise soluţia pentru a nu mai fi privit de jos în societate, cumpăra cafeaua verde sub formă de boabe şi o prăjea chiar în micuţul său magazin. Pentru un plus de savoare, el făcea diverse amestecuri, pe care le personaliza apoi, în funcţie de preferinţele clienţilor săi. El a fost chiar cel care a dat acest trend în lume, de a se face diferite amestecuri, atunci când vine vorba despre combinarea boabelor de cafea, originare din diverse zone, pentru un plus de savoare.

Unde se poate achiziţiona în România cafeaua de la Lavazza

Vânzările au început să crească uşor, uşor, până când Luigi a fost nevoit să îşi angajeze cât mai mulţi oameni. Primul Război Mondial a fost un adevărat punct de cotitură pentru el, dar a fost salvat prin implicarea în afacerea sa a celor trei fii ai săi, Mario Beppe şi Pericle, iar reuşitele în business au continuat să apară. În 2015, brandul Lavazza avea peste 2.700 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 1,47 miliarde de euro. Ca să vă daţi seama cât de tare s-a răspândit acest brand, gândiţi-vă că în fiecare an, în întreaga lume, se consumă aproximativ 17 miliarde de ceşti de cafea, care este produsă de cei de la Lavazza.

În România, cafeaua Lavazza se poate achiziţiona din majoritatea cafenelelor, dar şi online, la preţuri bune, dacă ştiţi de unde să o alegeţi.

Pe eMAG veţi putea găsi o mulţime de oferte la cafeaua de un kilogram Lavazza, pe care o puteţi achiziţiona atât boabe, cât şi de-a gata măcinată. Inclusiv pe site-urile deja cunoscute în distribuirea cafelei veţi putea găsi diferite variante de a o cumpăra. Vorbim aici despre Kfea.ro, Caffe Online, Coffe Place, Bazar Coffee, Cafeo, Espresso Cafe, Cafelim, cafetina.ro, Starcafe, Saveo sau Cafemagia