Gabriela Dinu Știri 06.10.2022 18:12

Cate sarmale de post ies dintr-un 1 kg de orez

Cate sarmale de post ies dintr-un 1 kg de orez

Sarmalele de post sunt un preparat care se foloseşte în mesele îmbelşugate din perioadele în care oamenii nu consumă carne şi nu numai. În continuare vom afla mai multe despre cum se fac din doar un kilogram de orez şi care este cea mai bună reţetă, de fapt.

În loc de carnea de porc, cea care le dă acea savoare sarmalelor, putem găsi şi alte variante pentru a face ca acest preparat să fie delicios şi să nu ducem lipsa celor clasice. Putem folosi fără probleme orez simplu, sau orez şi ciuperci.

Cum se fac sarmalele de post şi cât orez trebuie să folosiţi?

Se gătesc foarte uşor şi nu aveţi nevoie de foarte multe ingrediente. Sunt preparate foarte light fără organism şi puteţi depăşi limita atunci când le consumaţi. Folosind un kilogram de orez veţi obţine destule sarmale cât să vă săturaţi întreaga familie sau oaspeţii pe care îi aveţi la masă.

Regula e simplă, din doar 250 de grame de orez, vă ies 30 de sarmale. Iar când veţi ajunge să folosiţi un kilogram de orez, veţi obţine 120 de sarmale. Nu trebuie să le faceţi foarte mari, pentru a fi figuri că acestea au un aspect plăcut.

Ingredientele pentru sarmalele de post, din orez, sunt: 3 verze murate, 1 kilogram de orez, 4 morcovi, 100-150 ml ulei, 1 kilogram de ceapă, 3 linguri bulion, 2 linguri maggi de legume, foi de dafin, sare, cimbru şi piper alb.

Modul de preparare este simplu şi trebuie să începeţi prin a toca ceapa, pe care trebuie să o căliţi în ulei încins, după care să puneţi puţină apă şi o ţineţi la foc până ce aceasta scade. Puneţi morcovul pe care l-aţi dat pe răzătoare în prealabil, bulionul şi o cană de apă caldă. Ţineţi totul pe foc până când orezul se umflă, după care condimentaţi bine.

Citeşte şi:
Care sunt, de fapt, felurile de mâncare tradiționale ale românilor

Lăsaţi să se răcească şi pregătiţi foile de varză. Le asamblaţi, apoi le puneţi în oala pe care o veţi da la foc.