Tudosie Andrei Utile 03.07.2023 08:30

Cât costă construcția unei pisicine în curte

Cât costă construcția unei pisicine în curte

În prezent, există o varietate de soluții disponibile pentru construcția unei piscine, oferind flexibilitate în funcție de preferințe. De la piscinele îngropate până la cele interioare, tehnologia actuală ne permite să construim în mai multe modalități.

Piscinele moderne sunt concepute pentru a fi mai eficiente în utilizarea apei și pot fi adaptate la dimensiunile grădinilor mici. Atât piscinele în kit, cât și cele din beton au fost îmbunătățite în mod continuu, beneficiind de noi tehnologii și materiale.

Cat costă să construiești o piscină

Costurile pentru construirea unei piscine pot varia în funcție de mai mulți factori. Datorită progreselor tehnologice în domeniul construcțiilor, există o gamă largă de opțiuni pentru piscinele îngropate. Prețurile pentru aceste piscine pot începe de la 4.000€ în cazul în care sunt construite în regie proprie, iar atunci când sunt realizate de o firmă specializată, prețurile pot porni de la 10.000€.

Există diverse tipuri de piscine disponibile, cum ar fi piscinele din fibră, piscinele din zidărie, beton sau bolțari, sau chiar piscinele din lemn. Astfel, alegerea unei piscine poate fi destul de variată. Este important de menționat că realizarea unei piscine personalizate, cu echipamente speciale, va necesita un buget mai considerabil.

O piscină interioară reprezintă o investiție semnificativă pe termen lung, asemenea unei case. Această opțiune necesită o atenție deosebită, deoarece bugetul pentru construcție poate fi mai mare. Indiferent dacă este construită din lemn, beton, zidărie sau fibră de sticlă și atașată unei case, o piscină interioară poate crește considerabil valoarea proprietății. Este important să se țină cont de acest aspect și de implicațiile financiare pe termen lung înainte de a opta pentru construirea unei piscine interioare.

Aceste tipuri de piscine necesită să fie instalate direct pe sol. Este crucial să alegeți un produs de înaltă calitate, care oferă suficiente garanții pentru o utilizare adecvată. Pentru a asigura o calitate satisfăcătoare a apei, o piscină îngropată trebuie să fie echipată cel puțin cu un sistem de filtrare. Este important de menționat că aceste piscine nu sunt întotdeauna concepute să fie îngropate permanent și trebuie verificat în mod specific acest aspect înainte de achiziție.

Piscina din fibra de sticlă

Prețurile pentru piscinele din fibră de sticla în format kit variază de la 500 € până la 5.500 €.

Piscina din fibră de sticla în format kit reprezintă o piscină prefabricată, fabricată într-o unitate specializată, utilizând fibra de sticla ca material principal. Opțional, poate fi echipată cu scări sau plaje scufundate. Instalarea acestei piscine este rapidă, dar necesită pregătirea adecvată a terenului. Piscina din fibra de sticla este una dintre cele mai populare opțiuni de piscine în România.

Acest tip de piscină, realizată integral din fibra de sticla, poate fi asamblat rapid de către un profesionist. Cu toate acestea, piscina în format kit trebuie transportată de la fabrică în curtea ta într-o singură bucată, ceea ce înseamnă că trebuie să respecte anumite dimensiuni de transport. Instalarea este rapidă, dar necesită pregătirea excelentă a terenului.

Prețuri piscină din beton sau îngropată

Prețurile pentru piscinele în format kit variază de la aproximativ 5.500 € la 10.000 €, iar prețurile pentru piscinele construite în funcție de echipament pot fi între 10.000 € și 15.000 € (acestea pot varia în funcție de caracteristicile adăugate, precum acoperiș simplu, acoperiș retractabil automat, încălzire, sistem de înot împotriva curentului și tratamente automate).

Alegerea materialelor, cum ar fi panouri de oțel, polimeri, aluminiu, beton precomprimat etc., poate influența costul construcției unei piscine, fie că o construiești pe cont propriu sau cu ajutorul unei firme specializate. Aceste structuri pot fi asamblate în mai multe moduri, oferind o mare flexibilitate în alegerea formei bazinului.