Ionuț Nițulescu Utile 22.12.2022 22:33

Care sunt cele patru beneficii ale uleiului de cocos pentru păr

Care sunt cele patru beneficii ale uleiului de cocos pentru păr

Uleiul de cocos poate face minuni cu părul și tenul, motiv pentru care ar trebui să îl incluzi și tu în ritualul tău de înfrumusețare. Bogat în vitamine, minerale și alte substanțe nutritive, uleiul de cocos ajută la creșterea rezistenței firelor de păr, catifelează, dă strălucire părului și previne mătreața. Acesta poate fi folosit pentru toate tipurile de păr, având o serie de beneficii.

Vei găsi în comerț numeroase produse ce conțin ulei de cocos, însă în cantitate mult mai mică, iar proprietățile sale sunt reduse de celalalte ingrediente, precum parfumurile conservanții sau coloranții. Cel mai sigur este să alegi produse naturale, iar borcanul cu cocos organic nu ar trebui să îți lipsească din casă.

Păr sănătos cu ajutorul uleiului de cocos

Poți folosi uleiul de cocos singur sau în combinație cu alte uleiuri, cum ar fi cu cel de ricin, migdale sau argan. Face minuni în cazul părului uscat și lipsit de vitalitate.

Găsești aici mai multe măști pentru un păr lung și puternic, pe care le poți face acasă.

Totodată, uleiul de cocos presat la rece foarte bogat în substanțe antioxidante și are puternice proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice.

De ce să folosești uleiul de cocos

După cum am precizat, uleiul de cocos are proprietăți antigungice, de aceea poate fi folosit ca tratament împotriva mătreții. Uleiul de cocos previne și tratează infecțiile fungice de la nivelul scalpului și asigură hidratarea atunci când mătreața este cauzată de uscarea escesivă a părului.

Uleiul de cocos poate înlocui cu ușurință balsamul său măștile de păr din comerț, ajutând la regenerarea vîrfurilor despicate. În plus, oferă protecție împotriva ruperii firului de păr. Dacă îl folosești în loc de balsam, adaugă o cantitate mică pe păr după ce l-ai spălat, fără să mai clătești, altfel riști să te trezești cu un păr îngrășat.

Alături de uleiul de ricin, uleiul de cocos hrănește în profunzime firul de păr și stimulează creșterea părului, datorită ingredientelor nutritive pe csre le conține (vitamina E, vitamina K, fier). Este indicat, pentru efecte maxime, utilizarea concomitentă a uleiului de cocos și pe cale internă, cel puțin o linguriță pe zi.

Uleiul de cocos oferă protecție împotriva razelor soarelui și a produselor de coafare termice, cum ar fi ondulatorul, placa sau uscătorul. Îl poți folosi înainte să-ți coafezi părul. Va fi mătăsos, strălucitor și flexibil.