Ioana Filipescu Știri 28.12.2022 16:57

Care sunt cele mai frumoase orașe din Franța. Nimic din România nu se compară cu ele! FOTO

Care sunt cele mai frumoase orașe din Franța. Nimic din România nu se compară cu ele! FOTO

Franța nu are nevoie de prezentări pompoase pentru a te convinge că este un loc ideal pentru o vacanță. Ea vorbește de la sine prin gastronomia excepțională, muzee interesante, plaje exotice și cei mai înalți munți din Europa și câte și mai câte. Parisul este considerat un loc al îndrăgostiților pentru multă vreme, însă nu este singurul oraș superb al Franței. Aceasta are de oferit mult mai mult de atât.

Dacă te gândești să la o excursie în Franța sau chiar la un city-break, n-ar trebui să te limitezi la capitală, deși este într-adevăr un loc în care ar trebui să ajungi cel puțin o dată în viață, fiind listat în patrimoniul mondial UNESCO.

Dacă ajungi în Paris, iată cât costă, de fapt, o vacanță la Disneyland.

Orașe superbe din Franța

Am lăsat în urma capitală, luxoasa Coastă de Azur, dar și celebrele Nisa, Lyon sau Strassbourg și am ales câteva orașe ale Franței mai puțin cunoscute, ce abia așteaptă să fie descoperite. Iată câteva dintre cele mai frumoase:

Annecy

Annecy, Franța
Annecy, Franța

La Annecy ajungeți ușor cu trenul din Paris, în maxim patru ore. Este un oraș romantic, pe străzile căruia veți întâlni multe cupluri. Cunoscută ca și „Mica Veneție”, Annecy vă așteaptă cu nenumărate atracții turistice, precum Podul Îndrăgostiților, strada colorată Saint Claire, apele albastre ale lacului cu același nume și Grădina Europeană.

De departe, cel mai important punct de atracție rămâne Palatul Insulei, construit în secoluk al XII-lea în mijlocul unuia dintre canale, care a devenit monument istoric.

Citește și: Top 6 locuri de vizitat în Sicilia. Galerie FOTO

Porquerolles

Porquerolles
Porquerolles

Porquerolles îți va oferi acea vacanță plină de liniște și relaxare. Vei găsi un colț de paradis în sudul Franței, în apropiere de Toulon. De fapt, vorbim despre insulele de aur, Porquerolles, Port Cros și Levant, denumite așa datorită sclipirii rocilor de micașist la soare, dar și frumuseții lor.

Aici ajungi cu vaporașul din Toulon, Hyeres sau Le Lavandou, iar apoi, pe bicicletă. Este o destinație unică prin plajele sale superbe, culoarea labastră, natura protejată, dar și tradiția vinificației.

Perouges

Tot la o aruncătură de băț de Paris, mai exact la o călătorie de 2 ore jumătate cu trenul, veți ajunge la Perouges, unul dintre puținele orașe care își păstrează aspectul medieval. În nord-estul  Lyonului, veți descoperi un oraș încărcat de istorie, tradiție și romantism. În plus, aici se organizează deseori festivaluri de muzicale de muzică barocă sau jazz. Este destinația ideală dacă vreți să descoperiți Franța altfel.

Kaysersberg

Kaysersberg, Frana
Kaysersberg, Frana

Orașul denumit și „Muntele Împăratului” a devenit cunoscut pentru vinul alsacian. Este tot un oraș de tip medieval, cu case construite din lemn, străzi cu piatră cubică și biserici medievale. Punctele centrale ale orașului sunt fortăreața de la intrarea orașului și podul fortificat, construit în secolul al XVI-lea. Și, bineînțeles, vinul!

La Kaysersberg puteți ajunge cu trenul din Pars. Călătoria durează aproximativ 5 ore.