Ioana Filipescu Știri 23.12.2022 10:32

Top 6 locuri de vizitat în Sicilia. Galerie FOTO

Probabil că au auzit mai multe despre mafia siciliană decât despre peisajele desprinse din povești ale Siciliei. Apa turcoaz și muntele, paste și pizza, alături de locurile încărcate de tradiție și istorie, fac din cea mai mare insula a Mării Meditarane un loc pe care ar trebui să-l adăugați pe lista de vacanță.

Sicilia este cea mai mare insula din Marea Medirerană și, probabil, cea mai bogată din punct de vedere istoric cultural, arhitectural și artistic, satisfăcând cerințele tuturor celor care o aleg drept destinație de vacanță.

Sicilia, bijuteria Italiei

„Să vezi Italia fără să vezi Sicilia este ca și cum nu ai fi văzut Italia deloc, pentru că Sicilia este cheia întregii țări”, spunea scriitorul german Johann Goethe.

Dacă ajungi aici, există câteva locuri pe care ar trebui să le vezi neapărat.

1. Cefalù

Situat la aproximativ o oră distanță de Palermo, acest mic sat perscăresc ce poate fi parcurs de la un capăt la altul într-o singură zi este locul perfect pentru relaxare. Plaja intimă și străduțele pline de bunătăți și suveniruri fac din Cefalù un loc pe care trebuie să îl vizitezi neapărat. Nu trebuie să ratezi nici Catedrala sau Biserica Sf. Stefano.

2. Palermo

Nu există vizită în Italia fără Sicilia, nici vizită în Sicilia fără Palermo. Capitala insulei îmbină istoria cu marea și plaja. Nu trebuie să ratați Palazzo dei Normanni, Palazzo Abatellis, Museo Archeologico Regionale, grădina botanică și catacombele. Este un oraș foarte verde, iar mâncarea tradițională delicioasă.

Citește și: Care sunt cele mai frumoase orașe montane din România. Galerie FOTO

3. Vulcanul Etna

Nu ar trebui să ratați nici vizita la cel mai înalt și activ vulcan din Europa. Vulcanul Etna are o intaltime de 3340 m și erupe la circa trei luni. Cu toate acestea, doar la circa 150 de ani erupțiile sunt atât de puternice încât să distrugă localitățile din jur. Poți ajunge în vârf cu mașina sau făcând o drumeție de 4-5 ore. Vulcanul este declarat sit al Patromoniului UNESCO din 2013 . În apropiere de Etna se afla orașele Messina și Catania.

4. Catania

Interesant este faptul că multe dintre clădirile orașului Catania sunt construite din roci vulcanice. Nu ratați Piazza del Duomo, Fontana Dell’Elefante, Cattedrale di Sant’Agata din zona istorică.  În schimb, în orașul nou veți găsi plaje vii și multă culoare.

5. Siracusa

Siracusa este un must-see pentru iubitorii de istorie. Este locul în care s-a născut matematicianul Arhimede, dar și unul dintre orașele preferate de Platon. Aici vei găsi temple și vestigii antice.

6. Insulele Eoliene

Plajele încântătoare, casele albe și resoturile de lux, castelele și stațiunile termale te vor face să te îndăgostești pe loc de acest arhipelag vulcanic, situat în apropiere de coasta nordică a Siciliei, în Marea Tireniană. Principalele insule din acest arhipelag sunt: Lipari, Salina, Filicudi, Alicudi, Stromboli, Panarea și Vulcano. Toate șapte fac parte din patrimoniul UNESCO. Dacă sunteți în căutare de aventură, puteți urca pe vulcanii din Stromboli și Volcano și toate s epot lăuda cu peisaje directe. Vulcanul Stromboli emite și atăzi lavă topită, evenind o destinație extrem de populară.