Ionuț Nițulescu Travel 23.12.2022 06:37

Cât costă, de fapt, o vacanță la Disneyland Paris

Cât costă, de fapt, o vacanță la Disneyland Paris

După patru luni de pauză, parcul de distracții Disneyland Paris s-a redeschis, însă cu restricții pentru a preveni răspândirea pandemiei de coronavirus. Iată ce trebuie să știi despre o vacanță la Disneyland Paris și cât te costă transportul, cazarea și biletele.

Disneyland Paris nu este un loc de poveste doar pentru copii, ci și pentru părinți. Aici te vei întâlni cu toate personajele din celebre desene animate, alături de care vei trăi o experiență de neuitat.

Parcul este deschis publicului începând din 15 iulie, însă cu o „capacitate de primire limitată”, după cum au anunțat reprezentanții parcului. Atât angajații, cât și vizitatorii trebuie să poarte mască în interiorul parcului.

Disneyland se află la o distanță de aproximativ 43 de km de Paris, în localitatea deja celebră Marne-la-Vallée, regiunea Ile-de-France și este împărțit în două parcuri tematice: Parc Disneyland şi Parc Walt Disney Studios.

Cazare și transport la Disneyland Paris

Ajungeți ușor aici cu trenul, iar o călătorie durează 30 de minute, iar un bilet aproximativ 8 euro. Din aeroport există autobuze spre parcul de distracții, prețul unui bilet fiind de 16 euro/adult. În cele două parcuri tematice ale sale.

În ceea ce privește cazarea, există câteva hoteluri ce aparțin de Disneyland Paris, care pun la dispoziția turiștilor transport cu autobuzul gratuit spre parcul de distracții. Sunt șapte resorturi oficiale unde vă puteți caza.

Citește și: Cinci locuri din România pe care să le vezi măcar o dată în viață

Prețurile diferă în funcție de numărul de stele. Cei care aleg să se cazeze aici primesc bilete de intrare în parc și au optiunea de a intra cu o oră mai repede în parc față de ora oficială de deschidere, plus alte discount-uri.

În mare, prețul unui pachet ce include cazare în regim de demipensiune și intrări în două parcuri pentru 3 zile, fără transport, costă 760 de euro.

Cât costă biletele  de intrare

Există 3 categorii de bilete: mini, care permite accesul în cursul săptămânii, în afara sezonului, magic, valabil în weekend și în vacanța de vară și super magic, cu care veți intra la show-urile excepționale.

Ar fi bine să cumperi biletele online, căci la intrarea în parc sunt întotdeauna cozi mari.

Spre exemplu, un bilet pentru adult din categoria mini costa 59 de euro, iar pentru un copil costă 54 de euro, în timp ce unul din categoria super magic costă 87 de euro/adult. Intrați pe site-ul oficial și consultați ofertele.

Copiii sub 3 ani nu plătesc bilet, iar cei peste 12 sunt considerați adulți.