Gabriela Dinu Știri 22.01.2023 20:05

Bogdan Stanoevici a murit sărac lipit! De ce nu şi-a permis niciodată o casă

Bogdan Stanoevici a murit sărac lipit! De ce nu şi-a permis niciodată o casă

Bogdan Stanoevici, celebru actor român şi politician, a încetat din viaţă azi, 12 ianuarie, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. A fost unul dintre cei mai aprigi contestatari ai măsurilor impuse în România împpotriva COVID-19, iar la o lună de când a contractat virusul a murit.

Bogdan Stanoevici se afla în stare deosebit de gravă din cauza complicaţiilor apărute după ce s-a infectat. Era internat în secţia de Terapie Intensivă a Institutului de Urgenţă Pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C. C. Iliescu, iar din decembrie era intubat.

A murit Bogdan Stanoevici

Încă de când a început să fie ajutat de aparate să respire, medicii au anunţat că şansele de supravieţuire sunt minime, însă familia şi apropiaţii au sperat până în ultima clipă. Bogdan Stanoevici s-a născut pe data de 22 ianuarie 1958 şi s-a stins cu doar câteva zile înainte să împlinească 63 de ani. A fost un actor şi manager în cadrul Circului Metropolitan din Bucureşti, iar în 2019 a candidat la alegerile prezidenţiale. Sloganul campaniei sale a fost „România, din nou acasă”. A fost şi ministru pentru Românii de Pretutindeni, în cabinetul lui Victor Ponta. Acelaşi fost prim-ministru l-a făcut pe Stanoevici secretarul de stat al Ministerului Culturii.

Ce avere avea Bogdan Stanoevici

Bogdan Stanoevici a murit sărac lipit, după cum povestea chiar el, a locuit la bloc, într-un apartament închiriat. Nu a reuşit niciodată să strângă banii necesari pentru a-şi achiziţiona o casă, iar colegii din politică se amuzau de el pe seama aceasta: „Eu stau la bloc, într-un apartament cu chirie. Din păcate, nu am fost în stare să pun deoparte nici un ban. Bine, nici nu prea văd de unde aș fi putut pune bani ca să-mi iau o casă!

Asta chiar mă amuză foarte tare, când am ieșit din politică, m-am întâlnit cu niște amici parlamentari și primul lucru pe care mi l-au spus a fost: “Băi, Bogdane, dar tu ești cel mai fraier dintre miniștri!”. De ce? “Ne-am uitat pe declarația ta de avere, tu cum ai intrat, așa ai ieșit! Ești la fel! Nu ai nimic, nu ai și tu acolo un apartament, o casă, un pământ, o bucată de ceva”, povestea Bogdan Stanoevici pentru libertatea.ro.

Din păcate, Bogdan Stanoevici s-a stins pe 12 ianuarie 2021, din cauza complicaţiilor apărute în urma infecţiei cu noul coronavirus.