>
Bogdan Stanoevici este în continuare în stare critică. Actorul are plămânii afectați aproape integral, iar medicii au apelat la o intervenție extrem de complicată ca să-l stabilizeze. Aceștia l-au trecut pe oxigenare extracorporală.
Actorul a fost preluat pe 24 decembrie de la Spitalul Sf. Pantelimon din București și transferat la Insitutul Inimii din Capitală, unde medicii fac tot posibilul ca să-l salveze. Actorul este în stare critică la Terapie Intensivă, având nevoie de ventilare artificială, plămânii săi fiind foarte afectați.
„Bogdan Stanoevici a fost supus recent unei intervenţii prin care i-au fost puşi plămânii în repaus total, timp de 7 până la 15 zile. Tocmai de aceea, spuneau medicii, următoarele săptămâni sunt critice. Pacientul a fost trecut pe oxigenare extracorporală”, anunţă antena.ro.
Internat iniţial la Spitalul ”Sf. Pantelimon” din Capitală, Bogdan Stanoevici a fost intubat pe 16 decembrie, în stare gravă, iar două zile mai târziu a fost transferat la ATI, unde s-a ales şi cu o infecţie nosocomială.
Bogdan-Dragoș-Aureliu Marian-Stanoevici s-a născut în București, în data de 22 ianuarie 1958. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din Capitală. În mai 1989 s-a stabilit în Franța, prin căsătorie, dar s-a întors în România după 22 de ani, în anul 2011. În perioada 5 martie-17 decembrie 2014 a ocupat funcția de ministru pentru Românii de Pretutindeni, în Guvernul condus de Victor Ponta. În data de 17 ianuarie 2015, premierul Victor Ponta l-a numit pe Bogdan Stanoevici secretar de stat la Ministerul Culturii, funcție deținută până la 29 decembrie 2015, conform Agerpres. În februarie 2020 a fost demis din funcția de manager al Circului Metropolitan Bucureşti. Legat de cinematografie, în dreptul numelui său sunt trecute următoarele titluri: „Cel ales” (2015), „Portretul luptătorului la tinerețe” (2010), „Boeing, Boeing” (2013), Tridentul nu răspunde (1980).