Ionuț Nițulescu Știri 10.01.2023 18:58

Care este starea lui Bogdan Stanoevici. Medicii au făcut anunțul

Care este starea lui Bogdan Stanoevici. Medicii au făcut anunțul

Bogdan Stanoevici este în continuare în stare critică. Actorul are plămânii afectați aproape integral, iar medicii au apelat la o intervenție extrem de complicată ca să-l stabilizeze. Aceștia l-au trecut pe oxigenare extracorporală. 

Actorul a fost preluat pe 24 decembrie de la Spitalul Sf. Pantelimon din București și transferat la Insitutul Inimii din Capitală, unde medicii fac tot posibilul ca să-l salveze. Actorul este în stare critică la Terapie Intensivă, având nevoie de ventilare artificială, plămânii săi fiind foarte afectați.

Plâmânii actorului, în repaus total

„Bogdan Stanoevici a fost supus recent unei intervenţii prin care i-au fost puşi plămânii în repaus total, timp de 7 până la 15 zile. Tocmai de aceea, spuneau medicii, următoarele săptămâni sunt critice. Pacientul a fost trecut pe oxigenare extracorporală”, anunţă antena.ro.

Citește și: Sărbătorile de Iarnă în perioada comunismului. Cum sărbătoreau românii pe vremea lui Ceaușescu Crăciunul și Revelionul

Internat iniţial la Spitalul ”Sf. Pantelimon” din Capitală, Bogdan Stanoevici a fost intubat pe 16 decembrie, în stare gravă, iar două zile mai târziu a fost transferat la ATI, unde s-a ales şi cu o infecţie nosocomială.

Cine este Bogdan Stanoevici

Bogdan-Dragoș-Aureliu Marian-Stanoevici s-a născut în București, în data de 22 ianuarie 1958. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din Capitală. În mai 1989 s-a stabilit în Franța, prin căsătorie, dar s-a întors în România după 22 de ani, în anul 2011. În perioada 5 martie-17 decembrie 2014 a ocupat funcția de ministru pentru Românii de Pretutindeni, în Guvernul condus de Victor Ponta. În data de 17 ianuarie 2015, premierul Victor Ponta l-a numit pe Bogdan Stanoevici secretar de stat la Ministerul Culturii, funcție deținută până la 29 decembrie 2015, conform Agerpres. În februarie 2020 a fost demis din funcția de manager al Circului Metropolitan Bucureşti. Legat de cinematografie, în dreptul numelui său sunt trecute următoarele titluri: „Cel ales” (2015), „Portretul luptătorului la tinerețe” (2010), „Boeing, Boeing” (2013), Tridentul nu răspunde (1980).