Gabriela Dinu Știri 10.06.2021 08:41

Angajare la Poșta Română. Unde se depune CV-ul, ce salarii există și care este procesul de angajare

Angajare la Poșta Română. Unde se depune CV-ul, ce salarii există și care este procesul de angajare

Poşta Română face angajări şi pe vreme de pandemie, după ce au fost scoase mai multe posturi la concurs. Salariile nu sunt, însă, din cele mai atractive.

Chiar dacă reprezentanţii Poştei Române nu au făcut publice detaliile despre drepturile salariale, foştii angajaţi au detaliat pentru undelucram.ro ce salarii au primit, bonusuri, toate acestea în funcţie de performanţă.

Cum te poţi angaja la Poşta Română şi ce salarii se dau?

De exemplu, un factor poştal cu o experienţă în domeniu de 20 de ani câştigă doar 1723 lei lunar net, la care se mai adaugă şi 300 de lei ca tichete de masă. Un economist de la Poşta Română cu o experienţă vastă în domeniu ia 3000 de lei.

Un angajat la dispecerat e încadrat cu 700 lei net, la care se mai adaugă un bonus de încă 700 de lei şi bonurile de masă de 300 de lei. Un agent curier ia 2460 de lei, iar un manipulant 1900 lei.

Un oficiant urban ia 1800 lei lunar, iar un mânuitor valori încasează 2374 lei salariu. Un factor poştal cu experienţă ia doar 1500 lei, iar un şofer de 15 ani în domeniu va încasa doar 1200 lei.

Procesul de angajare la Poşta Română începe simplu, după ce reprezentanţii acesteia dau anunţ că s-a scos un anume post la concurs, cu detalii şi condiţii de participare, în funcţie de postul care este scos pe piaţă pentru angajare.

Dosarul de concurs se depune pe postaromana.ro şi trebuie să conţină următoarele documente:

  • a) cerere de înscriere la concurs adresată directorului general/directorului sucursalei, după caz;
  • b) copia actului de identitate sau orice alt document care atestă identitatea, potrivit legii, după caz;
  • c) copiile documentelor care să ateste nivelul studiilor şi ale altor acte care atestă îndeplinirea condiţiilor minime de încadrare specifice ale postului prevăzute în „lista funcțiilor”, anexă la contractul colectiv de muncă;
  • d) cazierul judiciar sau o declaraţie pe propria răspundere că nu are antecedente penale care să-l facă incompatibil cu funcţia pentrucare candidează (numai pentru persoanele din afara sistemului poștal);
  • e) curriculum vitae.

Concursul se desfăşoară la sediul de muncă unde este postul respectiv. După concurs, se pot depune şi contestaţii, după care câştigătorul concursului este angajat pe termen nelimitat sau temporar, depinde de post.