Ionuț Nițulescu Actualitate 27.02.2021 11:01

Pensiile nu vor mai fi distribuite. Anunțul făcut de Poșta Română!

Pensiile nu vor mai fi distribuite. Anunțul făcut de Poșta Română!

Directorul General al Poștei Române a făcut un anunț important pentru toți pensionarii din România. Schimbarea îi vizează pe toți!

Pensiile nu vor mai fi distribuite fizic pentru o lungă perioadă de timp. Conducerea a luat această decizie după ce compania a înregistrat o scădere semnificativă în pandemie.

Vești importante pentru pensionari

Horia Georgescu, directorul general al Poștei Române, a declarat în cadrul unui interviu pentru profit.ro că nici măcar ANAF nu s-a mai folosit de serviciile sale în pandemie, de aceea este nevoie de schimbări importante în modul de funcționare al companiei.

„Practic, compania a avut foarte mult de suferit, pentru că, spre exemplu, instanţele de judecată nu mai aveau termene de judecată, nu se mai trimiteau cereri de chemare în judecată, citaţii ş.a.m.d. De asemenea, ANAF-ul nu mai trimitea somaţii, nu mai demara proceduri de executare silită. (…)”, a declarat acesta.

Citește și: Klaus Iohannis a promulgat legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor

Poșta Română vrea să îi ajute pe pensionarii din mediul rural

Totodată, Horia Georgescu a mai precizat că poștașii nu vor mai merge din casă în casă pentru a duce pensiile, iar compania trebuie să accepte realitatea și să facă modificările necesare astfel încât Poșta Română să poată supraviețui.

„Compania are în derulare un proiect în urma căruia, dacă se va concretiza, va permite Poştei Române să doteze localităţile rurale şi mici urbane cu bancomate, cu POS-uri, cu servicii financiare în interiorul oficiilor poştale. Rezultatele acestui proiect se vor vedea peste 2-3 ani. Vorbim şi de constituirea de conturi poştale care, în viitor, vor migra către veritabile conturi bancare.Astfel, venim în sprijinul oamenilor care nu au acces la servicii financiare, dar şi în sprijinul companiei, în supravieţuirea şi reconstruirea acestei companii în viitor”, a mai spus Grigorescu într-un interviu acordat profit.ro.

Poșta Română a reuşit să-şi achite integral datoriile istorice către ANAF, după ce pe 20 august a virat suma de aproape 135 milioane de lei, a anunțat directorul companiei într-un comunicat, fără a preciza însă că a primit ajutor de 170 milioane de lei de la bugetul de stat.