Gabriela Dinu America Express 21.03.2023 18:41

Andreea Bălan: CV, vârstă, înălțime, greutate, familie, biografie, salariu – Concurent America Express

Andreea Bălan: CV, vârstă, înălțime, greutate, familie, biografie, salariu – Concurent America Express

Andreea Bălan este o cântăreaţă cunoscută de la noi, care a intrat în lumina reflectoarelor încă din copilărie, pe când activa în trupa Andre. În prezent, aceasta este angrenată în show-ul America Express, de la Antena 1.

S-a născut pe 23 iunie 1984 în Ploieşti, iar numele său complet este Bălan Andreea Georgiana. Andreea Bălan este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Filosofie din cadrul Universităţii Spiru Haret din Bucureşti.

Andreea Bălan, CV bogat şi aventuri în dragoste

Cântă muzică pop şi dance, iar în televiziune a dbeutat în 1994, atunci când a făcut parte din programul Ba Da, Ba Nu, iar după doi ani a lansat albumul solor „Ameţiţi de fum”. A format apoi trupa Andre, împreună cu Andreea Antonescu, partenera ei de acum de la America Express, cele două fiind foarte bune prietene. Cu timpul, relaţia lor s-a răcit, trupa s-a destrămat, însă de câţiva ani au reluat prietenia şi chiar colaborările pe plan muzical. Acum, au fost plecate împreună în America Express, în aventura vieţii lor.

Trupa Andre a activat între anii 1998 şi 2001, timp în care cele două au lansat nu mai puţin de 7 albume. Erau adorate de fanele din întreaga ţară şi nu numai, care le imitau look-urile, cu codiţe, fuste scurte, decolteuri şi sutiene cu push-up.

Perioada Dansez pentru tine şi Petrişor Ruge

Andreea Bălan şi-a continuat cariera solo şi după despărţirea de Andreea Antonescu. Sătule de scandalurile care se iscau între ele, în care erau implicaţi inclusiv membrii familiilor celor două, acestea au decis să plece pe drumuri separate. În 2002, Andreea Bălan lansa albumul solo „Te joci cu mine” şi avea un real succes.

A participat la Dansez pentru tine în 2007, atunci când a câştigat competiţia, alături de Petrişor Ruge. Acela a fost un moment extrem de important în cariera ei, pentru că tot show-ul ei de pe scenă, din timpul concertelor, s-a schimbat radical. A început să danseze mult mai mult, şi Petrişor Ruge a fost adus alături de ea pe scenă, iar Andreea făcea ravagii prin schimbările sale de ritm, de ţinute, făcând dintr-un concert de câteva zeci de minute un adevărat spectacol de dans.

Andreea Bălan, alături de Petrişor Ruge, pe scena de la Dansez pentru tine
Andreea Bălan, alături de Petrişor Ruge, pe scena de la Dansez pentru tine

Şi asta nu s-a oprit aici, căci alături de acelaşi Petrişor Ruge, Andreea Bălan a fost cooptată să participe la Dansez pentru tine din Mexic, acolo unde au obţinut locul al doilea.

A colaborat cu mai mulţi artişti din România, precum Puya, Connect-R sau Keo, cel din urmă fiindu-i şi iubit. Numai că nu el a fost primul bărbat cu care blondina s-a afişat.

Ce iubiţi a avut Andreea Bălan de-a lungul timpului

În 2004, de dragul carierei muzicale, Andreea Bălan se muta de acasă, de la Ploieşti, pentru a locui în Capitală. Aici, îl cunoştea pe Teo Păcurar şi credea că şi-a întâlnit dragostea vieţii. Acesta a cerut-o de soţie şi cei doi şi-au tatuat simbolic un inel de logodnă pe degetul inelar. În 2006, Teo Păcurar a pus-o în faţa unei decizii dificile, voia să se căsătorească şi să se mute cu Andreea Bălan la Bistriţa, acolo unde locuiau părinţii lui. Andreea nu a vrut să audă de aşa ceva, aşa că şi-a văzut de viaţă. Atât de repede încât imediat a început să iasă cu Keo.

A fost o relaţie plină de scandaluri, care a ţinut pentru mult timp prima pagină a ziarelor tabloid. Andreea Bălan era înşelată de cântăreţ cu Misty, cea pe care o aducea inclusiv în casa unde locuiau cei doi. Bălanca a aflat şi a spus pas, s-au despărţit, iar Keo şi-a continuat relaţia de dragoste cu cea care este în prezent mama copiilor săi.

Andreea Bălan, alături de George Burcea, pe vremea când formau o familie, alături de cele două fetiţe, Ella şi Clara Maria. Sursa foto: Instagram
Andreea Bălan, alături de George Burcea, pe vremea când formau o familie, alături de cele două fetiţe, Ella şi Clara Maria. Sursa foto: Instagram

În 2014, Andreea Bălan s-a cuplat cu George Burcea, un actor care nu era foarte cunoscut în acea perioadă. Au făcut două fetiţe, pe nume Ella (2016) şi Clara Maria (2019). Cântăreaţa a trecut prin cumpăna vieţii după ce a adus-o pe lume pe a doua fetiţă, atunci când a fost la un pas de moarte. Din păcate pentru ea, în urma repercursiunilor, ea nu mai poate rămâne însărcinată. În 2017, cei doi s-au căsătorit pe o plajă din California, iar nunta au făcut-o şi în România, în 2019. Relaţia lor a început să scârţâie şi la final de 2019 se afla că cei doi vor să se despartă, artista îl acuza de violenţe şi voia să obţină custodia totală pentru cele două fetiţe.

În cele din urmă, în martie 2022, divorţul a fost pronunţat, iar Andreea Bălan şi George Burcea împart custodia micuţelor. Andreea Bălan este ajutată în creşterea micuţelor de mama sa, pe tatăl său l-a scos din peisaj şi nu mai vorbesc, în urma scandalurilor de pe vremea când acesta o impresaria. Burcea, de partea celalată, este susţinut de noua sa iubită. Şi-au refăcut rapid viaţa, Andreea Bălan a fost cuplată pentru câteva luni cu Tiberiu Argint, iar Burcea s-a îndrăgostit de colega de pe platourile de filmare de la Ferma, Viviana Sposub, având o relaţie şi în prezent.

Ce tarif are Andreea Bălan, concurenta America Express

Tariful Andreei Bălan nu este unul foarte mare, judecând după faptul că are şi o trupă uriaşă de dansatori, cu care trebuie să împartă banii. Aceasta a povestit recent că maximum 5.000 de euro este onorariul pe care îl solicită pentru a cânta la un eveniment.

În America Express, Andreea Bălan a plecat alături de buna sa prietenă din copilărie, Andreea Antonescu: “Am crescut si am trecut prin multe împreună. Această experiență unică, America Express, cu siguranță ne va uni și mai mult ca prietene și ca trupă”, au spus ele la testimonialele de prezentare.

Andreea Bălan biografie: vârstă, înălțime

Nume complet: Bălan Andreea Georgiana
Data nașterii:  23 iunie 1984
Vârsta: 38 de ani
Locul nașterii: Ploieşti
Înălțime: 1,65 m
Greutate: 49 de kg
Partener: divorţată