Gabriela Dinu Știri 28.03.2022 10:33

Aleksandr Lukașenko: CV, biografie, înălțime, studii, familie, copii, salariu, avere

Aleksandr Lukașenko: CV, biografie, înălțime, studii, familie, copii, salariu, avere

Aleksandr Lukașenko, pe numele său complet Aliaksandr Rîhoravici Lukașănka, este preşedintele Belarusului.

S-a născut pe 30 august 1954 în Kopîs, URSS, astăzi Belarus. I se mai zice şi „Tătuca” şi este cel mai longeviv şef de stat european în exerciţiu, având în vedere că ocupă această funcţie din vara anului 1994!

Ce scrie în CV-ul lui Aleksandr Lukaşenko, preşedintele din Belarus?

Lukaşenko a crescut fără tată şi a fost un elev cu probleme la şcoală, fiind în evidenţele miliţiei de pe vremuri. A fost ofiţer militar până în 1994 şi a lucrat ca director pentru mai multe fabrici şi ferme. Este absolvent al Universităţii de stat din Moghilău, Facultatea de Istorie şi absolvent al Academiei de Agricultură din Belarus, secţia de frecvenţă redusă.

A făcut parte din forţele armate din cadrul KGB, URSS şi în perioada 1975 – 1977 a fost înrolat. Ca preşedinte al Belarusului, Lukaşenko a restructurat din temelii economia şi a introdus colaborarea cu ţările din Comunitatea Statelor Independente şi Rusia. Este creştin ortodox şi a multe ori a vorbit despre convingerile sale religioase.

Date Biografice Aleksandr Lukaşenko: înălțime, greutate

Nume complet: Aleksandr Lukaşenko
Data naşterii: Kopîs, URSS, astăzi Belarus
Locul naşterii: New York, Statele Unite ale Americii
Parteneră: Carrie Johnson
Greutate: 85 kg
Înălţime: 1,82 m

Aleksandr Lukaşenko este un adevărat mascul alfa în Belarus. A fost căsătorit de tânăr cu o colegă din liceu, care i-a dăruit doi băieţi, unul dintre ei având carieră în politică. După ce a fost ales preşedinte, soţia lui a rămas cu copiii la ţară şi nu a venit niciodată după Lukaşenko în Minsk, de acolo de unde acesta guvernează.

Este în continuare căsătorit, dar a dus o viaţă de huzur şi a înşirat femeile, a început cu doctoriţe blonde, cea mai cunoscută dintre toate fiind Irina Abelskaia, care i-a dăruit un băiat, pe nume Nikolai.

Conform informaţiilor furnizate după wikileaks, Lukaşenko ar avea un salariu de 9 miliarde de dolari.

Citește și alte CV-uri ale personalităților:

Vladimir Putin
Jens Stoltenberg
Roman Abramovich
Emmanuel Macron