Gabriela Dinu Vedete 16.02.2023 09:38

Adrian Sînă: CV, Biografie, Afaceri, Familie, Inălțime, Greutate

Adrian Sînă: CV, Biografie, Afaceri, Familie, Inălțime, Greutate

Adrian Sînă este un celebru cântăreţ şi producător de muzică din România. S-a născut pe 18 aprilie 1977 la Baia Mare şi a devenit celebru după ce a făcut parte din trupa Akcent, în cadrul căreia a fost şi fondator.

Numele său real este Sînă Claudiu Adrian, este absolvent al Academiei de Artă Teatrală şi Cinematigrafică Ion Luca Caragiale din Bucureşti. Visul său era acela de a deveni actor, dar a renunţat la el odată ce a descoperit muzica şi succesul care a venit odată cu ea.

Ce scrie în CV-ul lui Adi Sînă

Era în clasa a VI-a atunci când primea o combină muzicală de la tatăl său şi pasiunea lui începea să prindă contur. A absolvit Liceul de Telecomunicaţii din oraşul natal, iar primul job pe care l-a avut în adolescenţă a fost acela de DJ. În clasa a X-a, Adi Sînă a descoperit formaţia Depeche Mode şi a devenit rapid un adept al stilului New Wave. Avea doar 16 ani când s-a angajat ca DJ, după ce a făcut asta la un bal al bobocilor de la liceu.

La vârsta majoratului deja calităţile sale erau puse în aplicare, Adrian Sînă realiza propria emisiune la Radio Contact din Baia Mare, după care a întâlnit-o pe Ramona Barta, cu care avea să întemeieze formaţia Akcent. Se întâmpla în 1999. Au scos piesa „Nu îmi pasă de nimeni”, pentru care au filmat şi un videoclip, care i-a atras atenţia lui Cătălin Muraru de la Roton. Au scos un album, dar care nu a avut succes şi în 2021 Sînă s-a decis să revitalizeze trupa Akcent, de data aceasta într-un alt format. În locul Ramonei Barta, din trupă făceau parte Marius Nedelcu, Sorin Broteni şi Mihai Gruia.

Lidia Buble, descoperită de Adrian Sînă

Aveau să întemeieze unul dintre cele mai apreciate boy band-uri de la noi din ţară, iar piesele lor au primit numeroase premii pentru rapiditatea cu care deveneau apreciate în toată ţara şi nu numai. Albumele lor ‘În culori’, ‘100 BPM’ (2003), ‘Poveste de viata’ (2004), ‘S.O.S.’ (2005), ‘Primul capitol’ (2006), ‘King of Disco’ (2007) si ‘Fara lacrimi’ (2009) au avut un real succes, aveau concerte în toată ţara şi nu numai, iar primul lor single internaţional a fost Kylie.

În 2008, Marius Nedelcu ieşea din trupă, totul pentru a se dedica unei cariere solo, care nu s-a ridicat însă la nivelul celei pe care a avut-o cu Akcent. În acelaşi timp, Adrian Sînă şi-a deschis propriul studio de întregistrări, denumit Sisterhoodlive Records, unde a compus inclusiv albume pentru Akcent. Au început să colaboreze şi cu Edward Maya, cel care a lucrat şi la albumul Fără lacrimi, după care între ei a izbucnit un scandal uriaş, cel din urmă acuzându-l pe Sînă că şi-ar fi însuşit melodii compuse de el, spunând că ar fi făcut plagiat.

Cu cine s-a iubit Adi Sînă, până să o ia de soţie pe Anca Serea

Sînă a început să lucreze şi singur, iar pentru piesa I can’t live without you, la care a lucrat alături de Beverlei Brown, nu a avut nevoie de prea multe pentru a ajunge pe primele locuri în topuri. El a fost cel care a descoperit şi lansat multe nume din industria muzicală, cel mai notabil fiind Lidia Buble. Blonda a cântat alături de el melodia „Noi gândim la fel”, care se ascultă şi acum la posturile de radio din România.

Cum este viaţa sentimentală a lui Adrian Sînă acum ştiţi deja, dar haideţi să aflăm mai multe despre el din perioada în care încă nu o cunoscuse pe Anca Serea. Acesta s-a iubit timp de mai mulţi ani cu Lavinia Sima, un cunoscut fotomodel de la noi din ţară. Dragostea dintre ei a fost mare, dar nu la fel de mare ca dorinţa de afirmare a Laviniei, care şi-ar fi pus mereu cariera pe primul plan. Aşa că blondina l-a părăsit pe Sînă, spunând că programul lor de muncă, dar şi perioadele pe care le petreceau la distanţă, atunci când Sînă era la concerte, iar ea defila pe podiumurile de modă, le-ar fi pus capac.

Date Biografice Adrian Sînă

Data naşterii: Sînă Claudiu Adrian
Locul naşterii: Bucureşti
Data naşterii: 18 aprilie 1977
Parteneră: Anca Serea
Înălţime: 1.90 m
Greutate: 80 kg

Acum, este căsătorit cu Anca Serea, alături de care are o familie frumoasă şi numeroasă. Vedeta TV a trecut printr-o cumpănă înainte de a-l cunoaşte pe Sînă, soţul său de atunci, Filip Poplingher, a murit, după ce s-a luptat cu leucemia, o boală cruntă.

Anca Serea, alături de Adrian Sînă. Sursa foto: Facebook
Anca Serea, alături de Adrian Sînă. Sursa foto: Facebook

„Am primit vestea cumplită că nu mai are mult de trăit. Eram foarte tineri. Viața mea am crezut că o să se oprească atunci când viața lui a încetat”, povestea Anca Serea. Au avut împreună doi copii, pe David şi Sarah, care cresc acum alături de copiii pe care îi are cu noul soţ. La un an distanţă, cei doi s-au cunoscut la un club de karaoke, dar pentru Anca Serea nu a fost deloc dragoste la prima vedere. Căci nu a fost deloc mişcată de stilul lui vestimentar, deranjată chiar că Sînă cânta doar în pantaloni şi un trench, la bustul gol, fără un articol vestimentar care să-i acopere corpul în partea de sus.

A deranjat-o şi nu prea, până la urmă. S-au îndrăgostit, s-au căsătorit, au făcut împreună patru copii, pe Noah, Ava, Moise, Leah. Pe lângă îndatoririle de mamă care, să fim serioşi, îi ocupă Ancăi destul de mult timp, aceasta are un job de prezentatoare a ştirilor sportive de la Prima TV. Salariul nu este unul wow, iar Adrian Sînă este cel care aduce „grosul” în casă.