Gabriela Dinu Vedete 22.09.2023 21:03

Zaiafet: Nume real, biografie, varsta, surse de venit

Zaiafet: Nume real, biografie, varsta, surse de venit

Zaiafet este un bloger cunoscut din România, care mai nou şi-a făcut un podcast care are succes pe YouTube şi platforma momentului, Tik Tok.

Clipurile sale au sute de mii de vizualizări şi subiectele alese sunt de interes general, precum „Cum se desenează istoria României” „Cum să înțelegi luptele din Ucraina”, „Lumea după pandemie”.

Cine este Zaiafet şi cum îl cheamă, de fapt

Este, totodată, şi jurnalist, fiind colaborator al emisiunii Breaking fake news de la TVR şi mai face totodată bani din colaborarea cu cei de la Cronica Cârcotaşilor, unde are ca scop demontarea ştirilor false. În acelaşi timp, a lucrat şi la realizarea materialelor video despre Uniunirea Europeană, în colaborare cu Reprezentanţa Comisiei Europene.

Spune că munca sa este una deosebit de stresantă, dar în acelaşi timp şi interesantă şi frumoasă: „Pentru mine a fost un drum foarte greoi și dureros inițial pentru că nu câștigam nimic din asta, încercam să fac ceva frumos, credeam că am făcut. Și apoi îți arată statisticile că din cele 10 minute pe care le-ai scris tu de text, s-au uitat la 7 secunde. Și te doare rău… s-au uitat la 7 secunde, de ce au închis așa devreme?”.

Biografia lui Horia Sârghi, cunoscut şi ca Zaiafet

Pe numele său real Horia Sârghi, Zaiafet ajută inclusiv tinerii la început de drum care vor să îşi deschidă un blog sau să facă bani din online prin diverse sfaturi şi trucuri. Şi-a propus realizarea unui nou proiect, emisiuni online care au ca subiect de interes Revoluţia din decembrie 1989 şi perioada comunismului de la noi din ţară.

Este familist convins şi are o soţie pe nume Flavia, care îl susţine în tot ceea ce face. Se recomandă ca fiind creator de conţinut pentru YouTube, dar implicaţiile sale în online-ul românesc sunt mai ample de atât. Horia este din Ploieşti, dar locuieşte în Bucureşti şi a absolvit Academia de Studii Economice din Capitală, specializarea de Contabilitate.