Gabriela Dinu Vedete 09.07.2023 20:53

Eda Marcus: CV, vârstă, biografie, avere, surse de venit, familie, salariu la TVR

Eda Marcus: CV, vârstă, biografie, avere, surse de venit, familie, salariu la TVR

Eda Mărcuş este o prezentatoare TV din România, care a fost implicată într-un scandal în urmă cu un an de zile, pe perioada concursului Eurovision, atunci când ar fi trebuit să prezinte notele juriului românesc în cadrul competiţiei.

Numai că Eda nu a mai ajuns să facă asta şi astfel i s-a năruit un vis pe care îl avea încă din copilărie după cum povestea chiar ea.

Ce scrie în CV-ul Edei Mărcuş?

În 2022, organizatorii competiţiei Eurovision au decis că ţara noastră s-ar fi aflat printre cele şase ţări care ar fi fraudat voturile, aşa că nu au mai fost luate în considerare notele care au fost acordate din partea juriului din România. Atunci s-a aflat că România acordase cele 12 puncte, punctajul maxim, reprezentatului din Moldova, dar organizatorii au decis să le dea, de fapt, aceste puncte, celor din Ucraina. Aşa că nici Eda Mărcuş nu a mai fost lăsată să intre live şi să prezinte notele.

„Nominalizarea mea ca spokesman la Eurovision a venit ca o mare onoare şi validare. De copil priveam admirativ cum se dădea legătura fiecărei ţări participante şi era aproape ca un concurs de pricepere, talent actoricesc şi frumuseţe, între prezentatoarele notelor. (…) Ca un fan adevărat Eurovision, este o dorinţă secretă a mea din copilărie care s-a împlinit peste timp. Voi reprezenta în acele minute România şi nu am cum să nu tremur de emoţie şi încântare pentru o asemenea responsabilitate”, mărturisea Eda Marcus, înainte de a trăi dezamăgirea cruntă.

Date Biografice Eda Mărcuş

Nume complet: Eda Bianca Mărcuş
Data naşterii: 20 August 1982
Înălţime: 165 cm
Greutate: 48 kg

Eda Mărcuş are la activ mai multe festivaluri de muzică pe care le-a prezentat: Cerbul de aur, Eurovision România, împreună cu Alina Sorescu şi Florin Ristei, precum şi o altă emisiune pe care a prezentat-o alături de Cătălin Măruţă.

Eda Mărcuş vine dintr-o familie în care pasiunea pentru muzică, televiziune şi competiţii s-a transmis. Mama sa se numeşte Nicoleta Păun şi a prezentat şi ea de-a lungul timpului mai multe competiţii. La TVR, Eda prezintă ştirile din sport, acolo unde are un salariu de 1500 de euro. Eda Mărcuş iubeşte, dar nu vrea să devină totul public, aşa că îşi ţine relaţia doar pentru ea.