Gabriela Dinu Vedete 14.09.2023 08:17

Mihai Gainusa: CV, Varsta, Biografie ocupatie, familie, surse de venit

Mihai Gainusa: CV, Varsta, Biografie ocupatie, familie, surse de venit

Mihai Găinuşă este un prezentator TV român, născut pe 6 noiembrie 1970 la Sibiu, care a devenit celebru, după ce a lucrat alături de Şerban Huidu la Cronica Cârcotaşnilor.

Este absolvent al Şcolii Superioare de Jurnalism, fiind licenţiat în această disciplină, pe care şi-a concretizat-o printr-o bursă media susţinută la Paris. Primul job în presă a fost la Radio Delta RFI, acolo unde a lucrat în cadrul departamentului de Ştiri, precum şi la emisiunile Săptămâna nebunilor şi Colivia cu studenţi, în perioada 1995 – 2000.

Ce scrie în CV-ul „cârcotaşului” Mihai Găinuşă

Din 1997, acesta a lucrat şi la emisiunea lui Florin Călinescu, numită Chestiunea zilei. După 2000, s-a angajat la Radio 21, unde era realizator al emisiunii Cronica Cârcotaşilor şi a continuat să lucreze în radio, la Kiss FM. A colaborat inclusiv cu Prosport şi Academia Caţavencu. Din februarie 2001, acesta a trecut la cârma emisiunii Cronica Cârcotaşilor de la Prima, unde a făcut istorie şi a stat vreme de 13 ani.

A continuat să lucreze la Radio Seven, între anii 2015 – 2017, apoi în perioada 2016 – 2017 acesta a fost realizator al emisiunii Ştirile de mâine, de la TVR 1. Din 2018, acesta este realizator al emisiunii Matinal Efervescent, de la Naţional FM, unde este coleg cu Oana Paraschiv.

Mihai Găinuşă face bani şi din cariera de scriitor, având la activ mai multe volme publicate: Trialoguri cârcotașe (2003), Cotcodăceli (2004), Fără cap și fără coadă – Editura Humanitas (2007), Povestiri mortale (2009), Scândura de frizerie (2010), Jurnal din viitor (2011), „Răpirea Parisiei și alte povestiri”(2022).

Cine este soţia lui Mihai Găinuşă?

Mihai Găinuşă este căsătorit de mai mulţi ani cu Ioana Găinuşă, alături de care are doi copii, pe Eva şi Andrei Găinuşă. Într-un interviu publicat în presă, acesta recunoştea că a pus munca pe primul plan, în detrimentul familiei: „În 2005, când trebuia să se nască fata mea, am rugat-o pe soția mea, Ioana, să fixeze operația urgentă de cezariană miercuri, că marți aveam filmări. Plus multe alte momente în care am pus munca înaintea familiei„

Cu Şerban Huidu, „divorţul” s-a produs în urma accidentului pe care acesta l-a avut, când, spune el, din cauza conflictelor din cadrul job-ului, cei doi s-au cetat foarte tare şi au ajuns să nu îşi mai vorbească:

Adevărul despre cearta dintre Şerban Huidu şi Mihai Găinuşă

„Povestea este că la un moment dat, frustrări sunt multe, ele decid, din păcate, viața uneori, probabil că s-au acumulat multe frustrări că a trebuit să preia atribuțiile mele, eu nu am știut să zic mulțumesc, eu am văzut că nu se descurca la fel de bine ca mine, și eu aveam frustrări. Într-un final s-a stricat căruța, dar un om ca Găinușă va fi greu de înlocuit sau de găsit un partener care să poată să facă atât de multe lucruri și îi sunt recunoscător și îmi lipsește”, a mărturisit Şerban Huidu.

Date Biografice Mihai Găinuşă

Nume complet: Găinuşă Mihai
Data naşterii: 6 noiembrie 1970
Locul naşterii: Sibiu
Partener: Ioana Găinuşă