Gabriela Dinu Știri 26.03.2022 20:22

Volodymyr Zelenskyy: CV, biografie, înălțime, nume complet, familie, copii, salariu, avere

Volodymyr Zelenskyy: CV, biografie, înălțime, nume complet, familie, copii, salariu, avere

Volodymyr Zelenskyy este preşedintele Ucrainei, ţară aflată în prezent sub asediul Rusiei, în plin război. S-a născut pe 25 ianuarie 1978 la Kirvi.

Preşedintele în exerciţiu al ţării vecine este de profesie comediant, scenarist, producător de filme şi de câţiva ani şi politician. Numele său complet este Volodymyr Oleksandrovici Zelenskyy şi este fondator, director artistic şi liderul celor de la Studiia Kvartal 95, o companie care se ocupă cu producţia de emisiuni de TV, concerte şi alte evenimente de acest gen.

Ce scrie în CV-ul lui Volodymyr Oleksandrovici Zelenskyy?

Zelenskyy a participat la alegerile de pe 21 aprilie 2019 şi a câştigat mandatul de preşedinte al Ucrainei, după cele două tururi de scrutin. La ultimul, a obţinut peste 70% dintre voturi , învingându-l fără drept de apel pe Petro Poroşenko.

Preşedintele Ucrainei este născut într-o familie de evrei din Ucraina, care a trăit timp de patru ani în Mongolia, după ce tatăl său, profesor de cibernetică, s-a mutat acolo cu serviciul. Este absolvent al Universităţii Naţionale de Economie din Kiev însă niciodată nu a lucrat ca avocat.

Părinţii lui se numesc Oleksandr Semenovîci Zelenskîi şi Rimma Vladimirovna Zelenskaia şi din 2003 este căsătorit cu Zelenska Olena Volodîmîrivna, alături de care are doi copii, o fiică şi un fiu.

Date Biografice Volodymyr Zelenskyy: înălțime, greutate

Nume complet: Volodymyr Oleksandrovici Zelenskyy
Data naşterii: 25 ianuarie 1978
Locul naşterii: Kirvi, Ucraina
Parteneră: Zelenska Olena Volodîmîrivna
Greutate: 75 kg
Înălţime: 1,70 m

Preşedintele Ucrainei este unul dintre cele mai celebre personaje ale momentului. Numele său se află pe buzele tuturor, asta după ce a început războiul cu Rusia şi Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei.

Se spune că averea sa este uriaşă, mai ales că s-a născut într-o familie înstărită, iar presa de specialitate îl clasează cu o avere de peste 500 de milioane de dolari. Din 2019, acesta a făcut bani doar din politică şi s-a retras din activitatea pe care o avea la firma sa de evenimente. Mulţi ştiu despre trecutul său de actor şi comediant şi chiar la fel de mulţi l-au pus la zid pentru episoadele în care dansa pe tocuri. Totul de dragul rolului, desigur.

Citește și alte CV-uri ale personalităților din Showbiz: