Gabriela Dinu Travel 20.05.2022 19:27

Vârful Toaca: traseu, activități imagini superbe, cazare

Vârful Toaca: traseu, activități imagini superbe, cazare

Vârful Toaca este al doilea ca mărime din Masivul Ceahlău, cu o altitudine de 1904 m. Este principala atracţie din zonă, graţie formei sale inedite, piramidale.

Acolo se află şi staţia meteorologică ce poartă acelaşi nume şi acolo veţi ajunge după ce veţi urca o scară. Pentru a parcurge acest traseu aveţi nevoie de o zi întreagă la dispoziţie, căci durează între 8 şi 9 ore.

Curiozităţi despre Vârful Toaca, minunea din nordul ţării

Diferenţa de nivel este de 1000 de metri şi nivelul de dificultate este mediu spre mare, deci trebuie să mergeţi cu mare grijă şi nu este recomandat începătorilor, la primul traseu.

Descrierea traseului este simplă, căci trebuie să porneşti de la Durău şi vei avea de mers o oră până la Cabana Fântânele, de aici veţi merge către Vârful Toaca timp de două ore. Următoarea oprire va fi la Cabana Dochia şi Mănăstirea Ceahlău, până unde veţi avea de mersa aproximativ 45 de minute, Cascada Duruitoarea şi apoi înapoi la Durău, iar pentru ultimele două puncte veţi mai pierde încă două ore.

Unde te poţi caza dacă vrei să faci Vârful Toaca

Aici se petrece un fenomen spectaculos o dată pe an, la începutul lunii august şi în special în ziua în care se sărbătoreşte Schimbarea la Faţă. Atunci, foarte mulţi creştini îşi fac apariţia aici pentru a vedea ceea ce se întâmplă. Mai exact, la răsăritul Soarelui se văd toate cele patru umbre, ale Vârfului Toaca, Piatra Ciobanului, Piatra Vulcanului şi Panaghia.

Citeşte şi:

Valea lui Stan. Traseul plin de adrenalină printr-un canion din Brașov
Canionul 7 Scări. Ce poți face acolo, atracții, cazare, activități

Fenomenul durează doar o oră şi pentru a putea fi văzut aşa cum trebuie este imperios necesar să nu existe nori la orizont.

Un alt sfat al specialiştilor este să vă hrăniţi bine şi dacă aveţi cumva rău de înălţime să evitaţi acest traseu. Pe booking există o mulţime de variante prin care să vă rezervaţi cazare în zonă, în special în zona Ceahlăul.