Gabriela Dinu Travel 20.05.2022 15:43

Canionul 7 Scări. Ce poți face acolo, atracții, cazare, activități

Canionul 7 Scări. Ce poți face acolo, atracții, cazare, activități

Canionul 7 scări din România este destinaţia perfectă pentru persoanele dornice de aventură în aer liber. Este ocazia perfectă de a face activitate fizică având în faţă o privelişte superbă.

Este vorba despre un defileu care a fost săpat în calcarele jurasice din Munţii Piatra Mare şi este călcat tot mai des de turiştii din România şi toată lumea. Drumul până la acest obiectiv se poate face doar pe jos, prin pădure, după ce aţi parcurs undeva la 60 de minute.

Tot ce trebuie să ştii despre Canionul 7 scări, de lângă Braşov

Trebuie să ţineţi cont că temperaturile aici nu vor fi aceleaşi ca înainte să intraţi în pădure, deci trebuie să aveţi haine adecvate, dar şi un echipament potrivit pentru a vă putea căţăra în voie.

Are o lungime totală de 160 de metri şi o distanţă de nivel de 58 de metri, dispuşi pe cele 7 scări, care-i dau şi denumirea celebrului canion. Sunt şapre rupturi de pantă care îţi vor tăia respiraţia, căci priveliştea merită tot efortul, spun cei care au mai fost acolo.

Prima dată, acesta a fost amenajat în anii 1920, când au apărut şi primele scări pentru a putea ajunge în defileu. Înălţimea acestora variată între 2 şi 15 metri şi dacă apa părâului Valea Şurii de Piatră îşi creşte volumul, atunci ele se vor transforma în adevărate cascade.

Citeşte şi:

Când are loc solstițiul de vară și ce se întâmplă cu exactitate atunci
Care sunt diferențele între aurul de 14, 18 și 24 de karate și care sunt diferențele de preț

Pentru a ajunge acolo puteţi alege una dintre aceste variante:

  • Canionul 7 Scări – varianta de ocolire prin Prăpastia Urșilor (marcaj: triunghi albastru; durată: 30 minute; grad de dificultate: medie);
  • Cabana Dâmbu Morii – Cascada cu apă vie – Canionul 7 Scări – Cabana Piatra Mare (marcaj: bandă galbenă; durata: 3 ore; grad de dificultate: dificil);
  • Drumul „familiar“ de la Cabana Dâmbu Morii – Prăpastia Urșilor – Cabana Piatra Mare – Vârful Piatra Mare (marcaj: banda roșie; durata: 4 ore; grad de dificultate: ușor).

Acesta poate fi vizitat oricând, de luni şi până vineri, între orele 10:00 şi 18:00, iar preţul este de doar 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru cei mici, copii, elevi sau chiar studenţi. Canionul 7 scări poate fi vizitat şi într-un cadru organizat, iar pentru asta aveţi nevoie de un grup de minimum 10 persoane.

Pentru că este foarte aproape de Braşov, vă puteţi caza oriunde în zonă sau chiar în oraş, în cazul în care sunteţi dornici de aventură şi vreţi să încercaţi să luaţi la pas Canionul 7 scări din România.