Gabriela Dinu Travel 20.05.2022 17:11

Valea lui Stan. Traseul plin de adrenalină printr-un canion din Brașov

Valea lui Stan. Traseul plin de adrenalină printr-un canion din Brașov

Valea lui Stan este un traseu spectaculos de pe Transfăgărăşan, un canion cu un grad de dificultate medie şi o privelişte nemaipomenită.

Dacă vrei să mergi pe acest traseu trebuie să ştii dinainte că el implică mersul pe scări, mersul pe lanţuri, există porţiuni de căţăran pe bolovani, dar şi o urcare abruptă prin pădure, totul până a ajunge la Transfăgărşan. Specialiştii vă recomandă să utilizaţi papucii de apă.

Cum să ajungi la Valea lui Stan din Munţii Făgăraş

Pentru cine nu ştie deja, capătul traseului este relativ aproape de şosea. Atunci când mergeţi pe Transfăgărăşan, aproape de Barajul Vidraru, la prima curbă către Curtea de Argeş începe şi traseul Valea lui Stan. Aveţi de mers timp de 5 minute pe o potecă, până când veţi reuşi să ajungeţi la prima cascadă, pe care o veţi ocoli prin partea stângă, după ce veţi urca o scară. Ce aveţi de făcut apoi este să ţineţi firul apei şi vă va purta către peisaje cum nu v-aţi gândit vreodată.

Vei merge prin pădure, vei urca scări, vei întâlni cascade şi vei avea porţiuni bune unde să te opreşti, să-ţi tragi sufletul şi să admiri tot ce natura îşi desfăşoară ţanţoşă, în faţa ta.

Citeşte şi:

Când are loc solstițiul de vară și ce se întâmplă cu exactitate atunci
Care sunt diferențele între aurul de 14, 18 și 24 de karate și care sunt diferențele de preț

Dacă străbaţi acest traseu vei ajunge la o altitudine minimă de 772 de metri şi maximă de 1075 m. Valea lui Stan este lung de 9 km. Diferenţa totală de nivel este de 930 m şi aveţi nevoie de patru ore şi jumătate pentru a-l străbate la pas.

Ca echipament, vei avea nevoie să ai la tine bocanci impermeabili, papuci de apă şi cizme. Va trebui să vă schimbaţi pe parcursul traseului, în funcţie de ce veţi întâlni în faţa ochilor. Nu este recomandat atunci când vremea este ploioasă şi specialiştii spun că nu este bine, sub nicio formă, să vă aventuraţi acolo iarna. Te vei putea caza oriunde în zona Vidraru şi chiar Braşov.