Gabriela Dinu Știri 19.05.2022 23:55

Când are loc solstițiul de vară și ce se întâmplă cu exactitate atunci

Când are loc solstițiul de vară și ce se întâmplă cu exactitate atunci

Astronomia este ştiinţa care se ocupă cu studiul fenomenelor astrologice şi încontinuare vom discuta despre un moment extrem de important care va avea loc pe cer: solstiţiul de vară.

Acesta are loc atunci când centrul Soarelui şi axa de rotaţie a Pământului devit perpendiculare pe planul orbital al Pământului. Solstiţiul are loc de două ori pe an şi aceste momente ale anului, atunci când are loc unghiul făcut de razele soarelui cu orizonul la amiază este cel mai mare are loc solstiţiul de vară şi când este cel mai mic are loc solstiţiul de iarnă.

Când este solstiţiul de vară în 2022?

Adesea, solstiţiul are loc pe data de 21 iunie şi uneori pe 22 iunie. Atunci este momentul când începe şi vara astronomică iar la trecerea meridianului, Sorele se ridică asupra orizontului la unghiul său maxim. În acelaşi timp, în emisfera sudică are loc solstiţiul de iarnă, atunci când începe iarna astronomică. Atumci, Soarele este deasupra orizontului, iar intervalul diurn este la intervalul său minim, căci în sudul cercului polar de sud soarele nu răsare şi se află în unghiul său maxim de orizont.

Se numesc solstiţii, însă din punctul de vedere al zonelor ecuatoriale, acestea nu pot fi „botezate” nici solstiţiu de iarnă şi nici de vară, căci atunci când în emisfera nordică are loc numitul solstiţiu de vară, mişcarea Soarelui văzută de pe ecuator are cea mai nordică traiectorie.

Cum influenţează solstiţiul de vară viaţa zodiilor din horoscop?

Simetric se întâmplă şi invers, când are loc solstiţiul de vară în emisfera de sud, traiectoria Soarelui îşi atinge extremitatea sudică.

Atunci când au loc fenomenele amintite anterior, zodiile sunt puternic afectate de schimbări, căci Soarele şi Luna sunt direct implicate, iar acestea sunt cele mai luminoase astre cereşti. Este momentul în care zodiile trebuie să se conecteze cu puterea lor personală, iar Soarele vă va ajuta puternic în acest sens.

Totodată, în orice semn zodiacal se află Soarele le influenţează experienţele zodiilor de pe Pământ, căci la fiecare 30 de zile, când Soarele îşi schimbă semnul, se spune că şi nativii îşi schimbă temele şi direcţiile de viaţă. Aşa se va întâmpla şi pe 21 iunie 2022, când în toată lumea va avea loc solstiţiul de vară.