Gabriela Dinu Știri 24.10.2021 19:14

Unde sunt locațiile din București unde poți dona haine

Unde sunt locațiile din București unde poți dona haine

Majoritatea magazinelor care se respectă au introdus un sistem prin care oamenii îşi pot dona hainele nedorite chiar atunci când merg la cumpărături. Există, însă, şi alte locuri din Bucureşti unde îţi poţi duce hainele pe care nu le mai porţi, fără să le arunci, şi ele vor fi redistribuite.

Există numeroase persoane pentru care soarta nu a fost chiar cea mai favorabilă. Sunt copii şi nu numai, o mulţime de persoane care aşteaptă oricând o haină nouă şi se bucură de ea de parcă ar fi venit Crăciunul.

Cum şi unde poţi dona hainele nedorite, în Bucureşti?

Este foarte simplu să aduci bucurie în viaţa unei persoane nevoiaşe şi poţi începe prin a le dărui o haină pe care tu nu o mai porţi sau care copilului tău i-a rămas mică. Pentru ei va însemna enorm.

Dacă te întrebi unde poţi face astfel de gesturi, ei bine află că în Capitală sunt o mulţime de astfel de locaţii. Primăriile sectoriale din Bucureşti au amplasat în oraş mai multe containere, există inclusiv mai multe organizaţii non-profit care se ocupă de redistribuirea hainelor.

Pe tot teritoriul Sectorului 1, Primăria a amplasat mai multe containere, mai exact 15 la număr, în următoarele locaţii: Parcul Luigi Cazzavillan, Parcul Venus, Parcul Regina Maria, Parcul Brancusi, Parcul Nicolae Iorga, Parcul I.C. Bratianu, Parcul Automatica, Parcul Piata Pajura, Parcul Teofana , Parcul Kiseleff, Parcul Bazilescu, Parcul Izbiceni, Parcul Ciresoaia, Parcul Baneasa, Parcul Adalin.

Zara şi H&M, programe de donare ale hainelor

Totodată, magazinele H&M din întreaga ţară derulează programe de sustenabilitate şi reciclează ce haine doriţi să aruncaţi. Atenţie, reciclează, nu donează. Articolele vestimentare nu vor fi date nevoiaşilor, ci reutilizate. Toţi cei care îşi lasă hainele vechi în aceste magazine vor primi vouchere pe care le vor putea utiliza ulterior în H&M.

Şi Zara deulează un program asemănător, iar punctele de colectare ale hainelor în Bucureşti, sunt în Sun Plaza, Promenada, AFI Cotroceni, Park Lake, Unirea Shopping Center, Bucuresti Mall, Mega Mall, Plaza Romania si Baneasa Shopping City. Aici, hainele sunt fie donate, fie reciclate. Zara colaborează şi cu mai multe ONG-uri uriaşe, precum Caritas, Crucea Rosie, Armata Salvarii, CEPF, Redrress, Le Relais, Eden, Casa Prieteniei, Fabric Republic.