Gabriela Dinu Știri 24.10.2021 14:00

Care sunt cartierele și străzile din București care vor rămâne fără căldură pentru o mare parte din iarnă

Care sunt cartierele și străzile din București care vor rămâne fără căldură pentru o mare parte din iarnă

Bucureştenii din trei cartiere par să fi tras lozul ghinionist în această iarnă. Se aşteaptă ca mai multe străzi să nu aibă parte de căldură în iarna 2021 – 2022.

Sorin Chiriţă, administratorul public municipal, a anunţat că se aşteaptă cea mai grea iarnă din istorie pentru cele mai vulnerabile zone din Bucureşti.

Cele trei cartiere din Bucureşti care nu vor avea căldură în iarna 2021 – 2022

Fost administrator special al RADET Bucureşti, firmă aflată în faliment, Sorin Chiriţă îi avertizează pe bucureşteni din cauza problemelor pe care reţeaua de termoficare le are. La un an distanţă de când a fost semnat un contract de finanţare, nu a fost lansată nici măcar procedura de licitaţie pentru reabilitarea reţelei de căldură din Bucureşti. Este vorba despre 200 de kilometri din reţeaua primară din Bucureşti, după cum spune chiar Sorin Chiriţă.

Cele trei cartiere unde bucureştenii vor îngheţa în aceasta iarnă, din păcate, sunt Colentina, Fundeni şi Aviaţiei. Soluţii nu sunt pentru aceşti oameni, doar să aştepte la vremuri mai bune.

„Din păcate, nu au prea multe opțiuni”, a afirmat chiar Chiriac. Acesta a mai spus şi că pentru oamenii care îşi duc traiul în unul dintre cele trei cartiere urmează prăpădul: „Va fi cea mai grea iarnă din istorie. Pentru că, și dacă ești magician, nu ai putea rezolva lucrurile peste noapte”.

Citeşte şi:

Cum trimiți online, prin SMS sau la telefon indexul la curent către Digi Energy
Cum trimiți online, prin SMS sau la telefon indexul la curent la EON

Bucureştenii vor rămâne fără apă caldă şi fără agent termin. Din păcate, nu este pentru prima dată când fac frigul şi, din păcate, nici măcar bucureştenii nu trag speranţe că ar fi pentru ultima dată. Cei care trăiesc în Colentina, Fundeni sau Aviaţiei sunt obişnuiţi. Şi nu numai, căci aceste trei cartiere nu sunt singurele, sunt doar cele mai afectate.

Cu facturi umflate la energia electrică din cauza caloriferelor, care de cele mai multe ori nu fac faţă, aşa au reuşit să treacă peste iarnă majoritatea locuitorilor din Bucureşti. Şi, din păcate, se pregătesc să o facă din nou, căci autorităţile i-au anunţat chiar să se pregătească pentru ce e mai rău.