Ionuț Nițulescu Travel 26.12.2022 17:09

Top 5 cele mai frumoase insule din lume. Ajungi acolo și vei crede că visezi. Galerie FOTO

Dacă te-am întreba cum arată paradisul pentru tine, ce ai răspunde? Mulți cred că nu este nimic mai frumos decât o plajă cu nisip fin, apă turcoaz și plante exotice. Asta primesc cei care ajung pe cele mai frumoase insule din lume. Par, într-adevăr, desprinse din Rai. 

O vacanță pe o insulă oferă mult mai mult decât o soare, apă și plajă. Vei descoperi o vegetație impresionantă și o faună incredibilă, dar și atracții turistice de neratat. Ajungi acolo și crezi că visezi!

Frumusețea este în ochiul privitorului, astfel că este imposibil de realizat un clasament al celor mai frumoase insule din lume. Le-am adunat însă laolaltă pe cele care îndeplinesc toate condițiile pentru a avea o vacanță de neuitat. Iată care sunt acestea:

1. Maldive, paradisul tropical

Maldive este considerată de mulți cea mai frumoasă insulă din lume, fiind totodată și una dintre cele mai vizitate, fiind destinația care îți îndeplinește toate dorințele și care te va surprinde.

Situat în Oceanul Indian, aproape de Sri Lanka, Maldive este un arhipelag alcatuit din peste 1000 de insule (cele mai multe dintre ele sunt nelocuite), care formează 26 de atoli cu recife de corali.

Este o destinație perfectă pentru iubitorii de snorkeling și scuba diving. Aici poți practica aproape orice sport acvatic. Frumusețea plajelor exotice este însă motivul pentru care oamenii din toate colțurile lumii aleg să vină aici.

Plajele ca în paradis, recifurile de colari, apa cristalină, viața marină și fauna bogată fac din Maldive un loc în care trebuie să ajungi cel puțin o dată în viață. În plus, vei avea ocazia să servești masa si într-unele dintre cele mai luxoase restaurante.

Dintre numeroasele insule pitoreşti ale Maldivelor, Insula Cocoa merită o atenţie deosebită.

Maldive

2. Bora Bora, destinația îndrăgostiților

Probabil cea mai frumoasă lagună din lume este în Bora Bora. Insula din Polinezia Franceză a devenit un loc al îndrăgostiților, mulți alegând să-și petreacă aici luna de miere. Și au toate motivele!

Laguna albastră ce o înconjoară este în sine un spectacol, astfel că nu vei mai avea nevoie de prea multe pentru a te simți ca-n rai. Multe plaje de pe această insulă sunt private, însă cea mai populară plajă publică este Matira Beach.

3. Ambergris Caye – Insulele Caraibe

Cu zone încă sălbatice, Ambergris Caye este o vacanță ideală pentru vacanța perfectă, fiind cea mai mare insulă din Belize, din Marea Caraibelor. Un paradis pe pământ pentru cei care iubesc marea! Blue Hole, un bazin calcaros foarte adânc plin cu scalari, corali, creveţi şi stalactite, reprezintă una dintre principalele atracţii ale insulei.

4. Koh Tao, Thailanda

O destinație potrivită aproape oricând este insula Koh Tao din golful Thailandei, deoarece soarele este prezent aici 300 de zile pe an. Insula este recunoscută pentru broaștele țestoase, care totodată i-au dat și denumirea. Plajele albe sunt încojurate de palmieri și dealuri abrupte, astfel că peisajul pare desprins din povești.

Koh Tao este unul dintre locurile cele mai magice și mai distractive din Asia de Sud-Est. Este, de asemenea, locul de naștere al scufundărilor în Thailanda, unde vin o mulțime de oameni care doresc să practice scuba diving.

Koh Tao, Thailanda

5. Santorini, Grecia

Nu trebuie să străbați mii de kilometri pentru a te putea bucura de apa turcoaz și peisaje incredibile. În Santorini, Grecia, vei avea parte de unul dintre cele mai frumoase apusuri din viața ta. Este un mix minunat între natură și om. Casele albe cu acoperișuri albastre se îmbină armonios cu apa mării.

Pe lângă peisajele deosebite, insula grecească este faimoasă și sporturile de apă precum diving, jet ski, parasailing, wakeboarding, water ski și banana-boating.