Victor Dragodan Sport 26.12.2022 22:39

Trei sporturi pentru creșterea în înălțime

Trei sporturi pentru creșterea în înălțime

Sportul este esențial pentru o dezvoltare armonioasă a corpului, dar și pentru a avea o stare fizică și psihică bună. Mișcarea nu te ajută doar să ai o siluetă de invidiat, ci și atunci când ești mic de înălțime. Există câteva sporturi care stimulează creșterea. Iată care sunt acestea.

Dacă în ceea ce privește numărul kilogramelor întotdeauna se poate face ceva, cu dietă și sport, înălțimea poate fi mai greu modificată. Însă nu este un lucru imposibil! Factorii genetici sunt principalii responsabili de înălțimea unei persoane, însă există și alte elemente care pot influența acest aspect, cum ar fi exercițiile fizice sau nutriția.

Oamenii cresc, până la pubertate, aproximativ 2 cm pe an, apoi lucrurile se schimbă brusc. Unii se pot înălța și cu 4 centimetri pe an. Așadar, nu este exclus ca doi părinți scuzi să aibă un copil înalt ca bradul. Cel mai probabil, sportul a jucat un rol estențial.

Iată care sunt sporturile care pot spori înălțimea.

Baschet

Baschetul de poate înălța chiar cu până la 20 de cm
Baschetul de poate înălța chiar cu până la 20 de cm

Așa cum probabil vă așteptați, baschetul este unul dintre cele mai potrivite sporturi pentru un copil. Cel care îl va practica are șanse mari să crească în înălțime. Studiile arată că dacă este practicat încă din copilărie, te poate înălța chiar cu până la 20 de cm. Săriturile în înălțime sunt secretul. Acestea întăresc secheltul și determină alungirea sa.

Este, într-adevăr, un sport destinat băieților. Însă la fel de benefice sunt handbalul sau voleiul.

Înotul

Înotul este unul dintre acele sporturi care te ajută la toate. Întărește musculatura și coloana vertebrală, iar postura corpului este îmbunătățită, aspecte ce contribuie la dezvoltarea armonioasă a corpului. În plus, ajută la creșterea în înălțime.

Ce-i drept, nu permite o creștere atât de mare în înălțime ca în cazul baschetului, însă poate fi un real ajutor. Mâinile, care fac eforturi considerabile pentru a ajuta corpul să se deplaseze şi să se menţină la suprafaţă apei, aduc surplus de sânge în corp, stimulând creşterea.

Citește și: Calculator greutate ideală în funcție de vârstă și înălțime

Stilul bras sau broasca, așa cum este cunoscut, este cel mai solicitant din punct de vedere al întinderilor și, drept urmare, și cel mai benefic pentru creșterea în înălțime.

Ciclismul

Ciclismul te ajuta la cresterea in inaltime
Ciclismul te ajuta la cresterea in inaltime

Ușor și distractiv pentru copii, mersul pe bicicletă este, la rândul său, benefic pentru creșterea în întălțime. În pedalare, sistemul circulator se întărește și va permite o circulație mai bună a nutrienților și a hormonului de creștere (HGH).

Un pont este acela să îți ridici scaunul cât de sus poți, pentru ca picioarele și spatele să stea drepte. În acest fel, corpul se va alungi. Așadar, poziția de cursă, adică aplecat în față, nu este eficientă pentru creșterea în înălțime.

Pot fi luate în considerare și altetismul, fotbalul, dar și exercițiile fizice precum Pilates sau Yoga, dar și dansul și baletul.