Ioana Filipescu Utile 23.12.2022 13:06

Câți bani câștigă, de fapt, un antrenor de fitness în România în comparație cu SUA

Câți bani câștigă, de fapt, un antrenor de fitness în România în comparație cu SUA

Fie că recunoaștem sau nu, aspectul fizic contează, motiv pentru care tot mai mulți români se îndreaptă spre un stil de viață sănătos. Sportul și o dietă echilibrată ne pot schimba total starea de spirit și felul în care ne simțim.

Mișcarea este esențială pentru o viață sănătoasă, nu doar pentru aspectul fizic, cât și pentru psihic. Sportul are, pe bună dreptate, numeroase beneficii, însă atâta timp cât e practicat corect, iar pentru asta românii aleg un antrenor personal, care îți oferă un program personalizat.

Cu antrenor personal sau fără?

Un antrenor de fitness îți va personaliza antrenamentele, astfel încât să obții rezultatele dorite, fără să îți pui sănătatea în pericol. Totodată, un antrenor personal te va ajuta să rămâi motivat, îți va stabili obiective săptămânale și îți va monitoriza activitatea fizică, ghidându-te la fiecare antrenament.

Citește și: Câți bani câștigă o stewardesă la companiile de low cost vs. cele de linie

Nu oricine poate deveni antrenor de fitness. Este nevoie de un atestat de antrenor de fitness pentru a fi acreditat. Nu toți antrenorii au trecut însă prin acest proces. Mulți au un corp sculptat și cunoștințe despre o alimentație sănătoasă. Clientul este însă cel care alege un atrenor personal potrivit pentru el.

Toate acestea vin însă cu costuri suplimentare, pe lângă prețul abonamentului la sala de fitness. În București, prețurile pentru 8 ședințe cu instructor pleacă de la 100 de euro, la o sală obișnuită. Lanțurile premium sunt mai costisitoare, iar dacă vrei un antrenor personal poți plăti dublu pentru 8 ședințe.

Antrenor de fitness în România vs. SUA

De obicei, un antrenor de fitness are un salariu fix, de până la 3000 de lei, iar restul se completează din comision. Suma crește odată cu un număr mai mare de clienți. Un antrenor personal poate percepe între 200 şi 800 de lei lunar pentru fiecare client, în funcție de numărul de ore și de serviciile solicitate.

Cei care lucrează în marile săli de fitness pot ajunge să câștige până la 5.000 de euro pe lună. Pentru asta e nevoie de o pregătire deosebită și de multă carismă, susține managerul Stejarii Country Club.

Mulți spun că antrenorii personali sunt plătiți mai bine îm România decât în alte țări. Spre exemplu, salariul mediu al unui antrenor de fitness în SUA este de 62.000 de dolari pe an, adică aproximativ 5.200 de dolari pe lună.