Ionuț Nițulescu Video 25.04.2022 12:15

3 rugăciuni de seară pe care să le spui înainte de culcare. De ce sunt importante rugăciunile de seară

3 rugăciuni de seară pe care să le spui înainte de culcare. De ce sunt importante rugăciunile de seară

Rugăciunile de seară spuse cu credință îți poate aduce liniște în suflet, dar și un somn mai liniștit. O rugăciune de seară este benefică fie că te confrunți cu un necaz căruia abia îi poți face față sau ești împăcat cu viața ta, rugăciunile pot face minuni pentru tine și pentru cei din jur.

Rugăciuni de seară care îți aduc liniștea

Dacă ești printre cei sceptici, nu îți rămâne altceva decât să încerci. În multe situații, credința ne rămâne singura soluție, iar atunci când te rogi din suflet apar și schimbările. Nu trebuie neapărat să mergi la biserică. O poți face foarte bine și în intimitatea casei.

Iată rugăciunile de seară pe care să le spui înainte de culcare.

Rugăciune către Sfânta Maria

„Preacurată și binecuvântată de Dumnezeu Născătoare Marie, Maică cea bună a Bunului Împărat, varsă milă Fiului Tău și Dumnezeului nostru, spre patimasul meu suflet, și cu rugăciunile tale mă îndreaptă spre fapte bune, că cealaltă vreme a vieții mele, fără prihană să o trec, și pentru ține Raiul să dobândesc, Fecioara de Dumnezeu Născătoare, care ești una Curată și binecuvântată.

Îngerul lui Hristos, păzitorul meu cel Sfânt și acoperitorul sufletului și al trupului meu, iartă-mi toate câte am greșit în ziua de astăzi, și de toată viclenia vrăjmașului meu celui potrivnic mă izbăvește, că să nu manii cu niciun păcat pe Dumnezeul meu și te roagă pentru mine păcătosul și nevrednicul rob, că să mă arăți vrednic bunătății și milei Preasfintei Treimi și Maicii Domnului meu Iisus Hristos și tuturor Sfinților. Amin”, este o altă rugăciune de seară.

Trei rugăciuni de seară pe care să le spui înainte de culcare
Trei rugăciuni de seară pe care să le spui înainte de culcare

Rugăciune de seară către Dumnezeu Tatăl

„Dumnezeule cel veșnice și Împărate a toată făptură, Cela ce m-ai învrednicit a ajunge până în acest ceas, iartă-mi păcatele ce am făcut în această zi: cu lucrul, cu cuvântul, și cu gândul, și curățește, Doamne, smeritul meu suflet, de toată întinăciunea trupului și a sufletului. Și-mi da, Doamne, în această noapte, a trece somnul în pace, că sculandu-mă din ticălosul meu așternut, bine să plac Preasfantului Tău nume, în toate zilele vieții mele, și-mi ajută cu harul Tău să calc pe vrăjmașii cei ce se lupta cu mine, pe cei trupești și pe cei fără de trup.

Izbăvește-mă Doamne de gândurile cele deșarte, care mă întinează și de poftele cele rele, că a Ta este împărăția, puterea și slavă, a Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”.

Citește și: Rugăciunea către sfântul Nectarie care ocrotește și apără de rele

Rugăciune de seară în 4 trepte

„Doamne, îţi mulţumesc şi te binecuvântez pentru că astăzi…” şi spui ce motive ai să-i mulţumești şi să-l binecuvântezi pe Dumnezeu pentru ziua respectivă, încheind cu „Amin!”.
„Doamne, ajută-mă să iert cum ierţi Tu, vino Tu în mine şi iartă pe…” şi îi spui pe cei pe care îi ai a-i ierta pentru ziua respectivă, care ți-au greşit ție și familiei tale în ziua respectivă, încheind cu „Amin!”.
„Doamne, iartă-mă pe mine pentru că…” și spui ce crezi că ai greșit cu fapta sau cu gândul și de-abia după aceea zici așa: „Și pentru astea iartă-mă, Doamne, pe mine așa cum și eu iert greșiților mei pentru că aşa ne înveți Tu, Doamne Dumnezeul nostru, în rugăciunea de căpătâi «Tatăl nostru». Amin!”.
„Doamne ajută-mă, că mâine vreau să…”, şi aici, la ultima treaptă spre iertarea lui Dumnezeu, spui ce dorinţe noi ai pentru ziua ce urmează.