Ionuț Nițulescu Actualitate 27.03.2021 13:04

Traian Băsescu propune revenirea la starea de urgență: “Singura soluție e lockdown-ul”

Traian Băsescu propune revenirea la starea de urgență:  “Singura soluție e lockdown-ul

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, este de părere că singura soluție pentru a depăși valul 3 al pandemiei, care s-a dovedit a fi extrem de agresiv, este lockdown-ul.

În timp ce autoritățile au anunțat că încearcă pe cât de mult posibil să evite o carantinare națională, Traian Băsescu are cu totul o altă părere.

Traian Băsescu: „Singura soluție a României”

Acesta a susține că țara noastră ar trebui să intre din nou în lockdown, având în vedere că tulpina britanică a ajuns și în România și face ravagii. Fostul șef de stat consideră că revenirea la starea de urgență este cea mai bună soluție.

Acesta a vorbit și despre senatorul PNL Marcel Vela, fotografiat încălcând regulile. Fostul ministru de Interne a fost surprins pe o terasă închisă, care nu ar fi trebuit să funcționeze, conform regulilor aflate în vigoare.

“Îl vedem pe Vela cum nu-l interesează de măsuri. În condițiile astea, oamenii zic că de ce lor să li se aplice și altora nu. Lockdownul este necesar în momentul de față, dacă vrem să diminuăm numărul morților. Această tulpină este mult mai agresivă, a ajuns de trei luni și în România, deci singura soluție e lockdown. Până să ne vaccinam, trebuie să stăm cuminți acasă, mai ales că nu avem deocamdată numărul de vaccinuri”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Citește și: Ce salariu are Robert Negoiță din poziția de primar al Sectorului 3

Traian Băsescu, sfat pentru Cîțu

Traian Băsescu susține că transportul public reprezintă cel mai mare vector al răspândirii cu COVID, din cauza aglomerației. Acesta l-a sfătuit pe premierul Florin Cîțu să angajeze un comunicator pentru ca românii să fie informați corect cu privire la situația reală în care se află România.

“Problema e încrederea populației în deciziile anunțate. Cea mai mare eroare este anunțarea lor răstită. Așa am făcut și eu cu scăderea salariilor. Aceasta este cea mai mare greșeală în parteneriat cu populația. Citu ar trebui să angajeze un comunicator care să explice, apoi să prezinte concluziile, comunicarea lor răstită nu merge”, a mai spus fostul președinte al României.

Și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a recunoscut că situația este „una destul de critică” și nu s-a arătat prea încrezător în ceea ce privește viitorul. Citește AICI declarația acestuia despre valul 3 al pandemiei.