Ionuț Nițulescu Actualitate 27.03.2021 12:52

Vlad Voiculescu, despre valul 3 al pandemiei: „Suntem într-o situație critică”

Vlad Voiculescu, despre valul 3 al pandemiei:

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut un anunț îngrijorător. Situația devine din ce în ce mai gravă în România din cauza răspândirii infecției cu coronavirus. Spitalele sunt supraagomerate, iar previziunile pentru viitor nu sunt deloc încurajatoare.

Vlad Voiculescu a dezvăluit că situația este una critică în România, de aceea este foarte important ca românii să respecte regulile impuse de autorități.

Vlad Voiculescu, previziuni sumbre: „Avem nevoie să ne adaptăm rapid”

Acesta nu este prea încrezător nici în ceea ce privește perioada următoare.

„Suntem într-o situaţie destul de critică în acest moment şi nu avem motive să credem că lucrurile vor deveni mult mai uşoare pentru spitale, pentru medici şi, de fapt, pentru toată lumea în perioada imediat următoare, aşa încât avem nevoie să învăţăm şi avem nevoie să ne adaptăm rapid la ceea ce este deja bună practică şi bun tratament al pacienţilor şi protocoale şi respectarea unor reguli şi a unor lecţii învăţate”, a declarat ministrul Sănătății, într-o videoconferinţă pe tema gestionării epidemiei.

Începând din 28 martie, românii vor avea de respectat măsuri mai aspre. Guvernul a adoptat măsurile propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru a limita răspândirea infecției cu COVID.

Așadar, potrivit hotărârii de Guvern, în zonele unde rata de incidență depășește 4 la mia de locuitori magazinele se vor închide la ora 18.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar circulația este permisă până la ora 20.00.

Dacă incidența depășește 7, 5, atunci operatorii economici vor avea program până la 18.00 pe tot parcursul săptămânii, iar circulația este, de asemenea, permisă tot până la ora 20.00.

Citește și: Florin Cîțu, decizie de ultimă oră! Sancțiuni mai aspre pentru cei care încalcă regulile

Gafă în timpul conferinței de presă

În timp ce Grupul de Comunicare Strategică anunța noile măsuri, Vlad Voiculescu a atras toate privirile. Ministrul Sănătății a izbucnit în râs în timpul ședinței de la Palatul Victoria. Nu se știe motivul, însă șeful DSU Raed Arafat a luat cuvântul.

„Cred că toată lumea este obosită, aș începe cu medicii și personalul sistemului sanitar. De asemenea, profesorii, elevii, proprietarii de restaurante, toată lumea care este afectată de această pandemie și fie că este afectată de boală sau de celelalte lucruri, precum măsurile pe care guvernul este obligat să le ia. OK, eu o să prezint modul de calcul al incidenței, după care… (râde) vă invit să adresați întrebări (continuă să râdă) către domnul doctor Arafat”, a spus Vlad Voiculescu.