Gabriela Dinu Știri 10.03.2023 10:43

Ce salariu are Robert Negoiță din poziția de primar al Sectorului 3

Ce salariu are Robert Negoiță din poziția de primar al Sectorului 3

Robert Negoiţă este unul dintre primarii care se bucură de un nou mandat, după alegerile din toamna anului trecut. Primarul sectorului 3 al Capitalei este unul dintre cei mai bogaţi edili de la noi, dacă ne uităm în declaraţia sa de avere.

Negoiţă a candidat din partea Pro România, după ce o viaţă a făcut parte din PSD. Înainte de 2012, când a venit la primărie, acesta a fost deputat. Conform declaraţiei sale de avere, Robert Negoiţă are pe numele său nu mai puţin de 30 de terenuri, în Popeşti Leordeni, Bucureşti sau Constanţa!

Ce salariu are Robert Negoiţă, primarul sectorului 3?

La care se adaugă cele 4 case de locuit, plus cele 23 de apartamente. Nu are nicio maşină pe numele său şi niciun fel de bijuterie, dar are o mulţime de datorii, în schimb. Mai exact, însumate, toate datoriile sale se ridică la peste 30 de milioane de lei către companii private, bănci sau primării.

Conform declaraţiei sale de avere, Robert Negoiţă a încasat în 2020 un venit total din salarii, în valoare de 142.545 lei. La un calcul simplu, vedem că primarul Sectorului 3 are un salariu lunar de 11.878 lei, la care se adaugă bonusurile de bugetar.

Averea sa provine, desigur, din afacerile pe care le are şi salariul de primar, chiar dacă este unul considerabil, păleşte în faţa celor 30 de terenuri sau 23 de apartamente pe care le are pe numele său.

Cel mai bine plătit angajat din primărie nu este primarul

Surprinzător este faptul că nu Robert Negoiţă este omul cu cel mai mare salariu din Primăria Sectorului 3. Conform grilei de salarizare făcută publică de departamentul de comunicare al primăriei în vara anului 2020, cel mai bine plătit angajat este directorul general, care încasează suma de 13.500 de lei lunar. Urmat îndeaproape de adjunctul său, care ia 13.000 lei. Un şef de serviciu din primărie are lunar salariu de 11.000 lei, iar inspectorii şi consilierii au salarii care se învârt în jurul sumei de 5.000 de lei.

Cel mai prost plătit angajat din Primăria Sectorului 3 este referentul debutant, care încasează „doar” 3860 lei lunar, la care se adaugă şi bonusurile specifice.