Gabriela Dinu Știri 06.04.2021 12:09

Totul despre Marele Zid Chinezesc: lungime, înălțime, preț de intrare, istorie

Totul despre Marele Zid Chinezesc: lungime, înălțime, preț de intrare, istorie

Istoria Marelui Zid Chinezesc datează din urmă cu peste 2.200 de ani, atunci când a fost făcut cu scopul de a proteja localnicii de eventualii invadatori străini.

A fost consolidat şi întărit în diverse perioade, dar cel care a început construcţia sa este recunoscut ca fiind împăratul Qin Shi Huang, în secolul III î.H.

Totul despre Marele Zid Chinezesc

Este una dintre cele 7 minuni ale lumii şi poate fi vizitat contra-cost. Pandemia ar putea îngreuna acest proces, căci în funcţie de restricţiile locale anumite obiective turistice pot fi închise sau programul lor poate fi modificat.

Specialiştii spun că acesta s-a păstrat intact peste 2.200 de ani graţie materialelor care au fost folosite în construcţia sa. Mai exact, s-a utilizat piatră şi pământ, dar secretul nu este niciunul dintre acestea, ci amidonul de orez. Acesta l-a ţinut intact secole de-a rândul.

O privelişte superbă asupra Marelui Zid Chinezesc. Sursa foto: Pixabay
O privelişte superbă asupra Marelui Zid Chinezesc. Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să-l vizitezi, trebuie să-ţi planifici bine ziua şi să iei în calcul faptul că excursia durează în total 6 ore, timp în care veţi face poze, cumpărături şi vă veţi plimba şi admira priveliştea.

Totodată, şi finanţele trebuie bine calculate, căci şi accesul acolo este dificil şi se plăteşte în funcţie de ce doreşti să alegi.

O plimbare cu autobuzul costă între 1 şi 3 euro, taxiul te duce la Marele Zid Chinezesc contra sumei de 20 de euro, iar dacă îţi organizezi excursia de la hotel aceasta va costa 15 euro. Marele Zid Chinezesc are o lungime de 21.196 km şi o înălţime de cinci metri.

Curiozităţi despre Marele Zid Chinezesc:

  • mitul că se vede de pe Lună este…doar un mit! Căci singurul lucru care a fost demonstrat că este vede de pe lună este doar o formă rotundă, adică Terra. Distanţa este mult prea mare pentru a putea fi observat şi totul a fost doar de dragul turismului;
  • a fost finalizat după 1800 de ani de la prima piatră de temelie;
  • scopul principal al său a fost acela de a proteja China de inamici, însă această barieră a fost adesea încălcată de-a lungul istoriei;
  • are turnuri de înălţime de 12 metri;
  • din 1952 este monument istoric al Chinei, iar din 1987 a fost inclus în Patrimoniul UNESCO;
  • surprinzător sau nu, dar Marele Zid Chinezesc nu este continuuă, existând ziduri laterale şi paralele, între care nu există pereţi;
  • i se spune şi „Cel mai lung cimitir de pe Pămănt” căci de-a lungul timpului au murit peste un milion de oameni încercând să-l construiască.