Mocanu Cosmin Retete 11.10.2020 13:16

Rețetă de orez sârbesc. Seamănă cu pilaful dar este mult mai gustos

Rețetă de orez sârbesc. Seamănă cu pilaful dar este mult mai gustos

Rețeta de orez sârbesc este una simplă și rapidă, iar mâncarea este una gustoasă și sățioasă. Învață cum să faci cel mai bun orez sârbesc. Orezul sârbesc, un preparat ușor de gătit, este un pilaf cu legume, dar poate fi preparat și cu carne. Avantajul mâncării este că poate fi servită ca fel principal în zilele de post.

Ingrediente orez sârbesc

  • Ceapă
  • Orez
  • Ardei roșu
  • Morcov
  • Ciuperci
  • Ulei
  • Pătrunjel
  • Sare și piper

Cantitățile necesare pentru pilaf sârbesc

  • 2 linguri ulei – una de floarea soarelui si una de masline
  • 1 ceasca maricica de orez integral
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 1/2 ardei rosu, taiat cubulete
  • 1 cub supa de legume
  • cam 1 litru apa
  • 2 dovlecei mititei, curatati si taiati cubulete
  • 1 cutie pulpa de rosii
  • un pumn de marar verde tocat
  • sare, piper

Mod de preparare

Se călește ceapa într-o cratiță cu ulei încins, se adaugă după 5 minute usturoiul, apoi se pune ardeiul și se lasă câteva minute pentru a se înăbuși. Se ia capacul și se pune orezul la călit pentru 2 minute. În acest timp se amestecă des, apoi se pune toată apa și se acoperă până se fierbe în întregime orezul.

Cea mai bună rețetă de orez sârbesc

Peste orez se adaugă, după preferințe, legume sau pulpă de roșii direct din cutie. Se condimentează cu ce doriți: boia dulce/iute, sare sau piper și mărar.

Ce trebuie să știi despre rețeta de orez sârbesc

Se poate folosi orice tip de orez. Dacă se folosește carne de pui, aceasta poate fi tăiată în cubulețe și prăjite la început, în același timp cu ceapa Se poate folosi supa de pui sau de legume. După ce se pune supa de pui, orezul poate fi făcut pe aragaz sau la cuptor. Dacă vreți să faceți un orez sârbesc cu roșii, se pot folosi și roșii la conservă sau roșii proaspete.