>
Rețeta de orez sârbesc este una simplă și rapidă, iar mâncarea este una gustoasă și sățioasă. Învață cum să faci cel mai bun orez sârbesc. Orezul sârbesc, un preparat ușor de gătit, este un pilaf cu legume, dar poate fi preparat și cu carne. Avantajul mâncării este că poate fi servită ca fel principal în zilele de post.
Se călește ceapa într-o cratiță cu ulei încins, se adaugă după 5 minute usturoiul, apoi se pune ardeiul și se lasă câteva minute pentru a se înăbuși. Se ia capacul și se pune orezul la călit pentru 2 minute. În acest timp se amestecă des, apoi se pune toată apa și se acoperă până se fierbe în întregime orezul.
Peste orez se adaugă, după preferințe, legume sau pulpă de roșii direct din cutie. Se condimentează cu ce doriți: boia dulce/iute, sare sau piper și mărar.
Se poate folosi orice tip de orez. Dacă se folosește carne de pui, aceasta poate fi tăiată în cubulețe și prăjite la început, în același timp cu ceapa Se poate folosi supa de pui sau de legume. După ce se pune supa de pui, orezul poate fi făcut pe aragaz sau la cuptor. Dacă vreți să faceți un orez sârbesc cu roșii, se pot folosi și roșii la conservă sau roșii proaspete.