Raluca Ogaru Utile 20.12.2021 15:27

Cele mai bune trasee pentru a ajunge cu mașina în Grecia vara asta. Ghid complet

Cele mai bune trasee pentru a ajunge cu mașina în Grecia vara asta. Ghid complet

Grecia este una dintre cele mai apreciate destinații de vacanță. Aici puteți merge cu avionul sau propria mașină. În maxim 7 ore cu mașina personală puteți ajunge în locul mult visat. Grecia este o țară democratică și dezvoltată, cu o economie de venit mare avansată, un nivel de trai ridicat și un Indice al Dezvoltării Umane foarte ridicat. În cazul în care alegeți să plecați într-o aventură cu mașina personală, vă prezentăm cele mai bune trasee la care să apelați.

Cele mai bune trasee pentru a ajunge cu mașina în Grecia

Traversarea Bulgariei către Grecia a devenit mult mai convenabilă de la deschiderea, acum mai bine de trei ani, a punctului de frontieră de la Makaza. Acest drum este construit din fonduri europene pentru a lega cele două ţări. Cu toate astea, pentru românii din zona Transilvaniei care vor să ajungă în vestul Greciei, traseul recomandat este prin Serbia şi Macedonia, arată reprezentanţii forumthassos.ro.

Pe ruta înspre Grecia prin Serbia şi Macedonia, traseul măsoară aproape 600 de km, de la graniţa României, la cea cu Grecia. Potrivit informaţiilor de pe forumthassos.ro, traseul acesta implică ieşirea din ţara noastră pe la punctul de frontieră Năidaş/Kaluderovo(RO/SRB).

Primul traseu

Traseul către autostrada A1 a sârbilor include 80 de km de mers pe drum naţional, pe o rută care include localităţile Bela Crkva – Vracev Glaj – Kovin – pod Dunăre – centura Smederovo – Radinak – Ralja (de unde se intră pe autostrada A1) .

De la intrarea pe autostradă, indicatoarele care trebuie urmărite sunt cele spre Skopje, respectiv Thessaloniki, următoarea „ieşire“ de pe calea de rulare de mare viteză în Serbia fiind în dreptul localităţii Grdelica.  Intrarea pe autostradă este făcută 30 de km mai încolo, pe la Vladicin Han, punctul de ieşire din Serbia către Macedonia fiind la aproximativ 60 de km mai departe (punctul de frontieră Presovo/Tabanovce), scrie Adevărul.ro.

Despre Grecia

Grecia se află amplasată strategic la intersecția între Europa, Asia de Vest și Africa,  și se învecinează la nord-vest cu Albania, la nord cu Macedonia de Nord și cu Bulgaria, și la nord-est cu Turcia. Țara este formată din nouă regiuni istorico-geografice:

  • Macedonia, Grecia Centrală, Pelopones, Tesalia, Epir, Insulele din Marea Egee, Tracia de Vest, Creta și Insulele din Marea Ionică. Marea Egee se află la est de partea continentală, Marea Ionică se află la vest, iar Marea Mediterană la sud.

Grecia are cea mai lungă coastă din bazinul Mediteranei și a 11-a ca lungime din lume, cu 13.676 km lungime, deținând și un mare număr de insule (aproximativ 1.400, dintre care 227 sunt locuite).