Claudiu Melinte Auto 15.04.2022 21:52

Top 10 SUV-uri pe care sa le conduci macar o data in viata pe teren accidentat

Top 10 SUV-uri pe care sa le conduci macar o data in viata pe teren accidentat

SUV-urile sunt la moda si tuturor ne plac masinile mari, deoarece ofera o anumita senzatie de siguranta, in comparatie cu celelalte vehicule. Iata care sunt cele 10 SUV-uri pe care sa le conduci macar o data in viata pe teren accidentat.

Nu credem ca exista sofer caruia sa nu-i placa SUV-urile, deoarece acestea ofera mai multa siguranta (sau cel putin o senzatie, pentru ca nu sunt indestructibile). Totusi, nu sunt multi soferi care isi conduc SUV-ul unde ar trebui, si anume pe teren accidentat.

Iata care sunt top 10 SUV-uri pe care sa le conduci macar o data in aceasta viata, pe un traseu off-road. Care sunt cele mai capabile SUV-uri?

Mercedes-Benz Clasa G (Gelandewagen)

Incepem acest top, bineinteles, cu Mercedes-Benz Clasa G sau Gelandewagen (vehicul de teren, in limba germana). Poate cel mai cunoscut SUV, apreciat pentru calitatile sale extraordinare pe teren accidentat. SUV-ul si-a facut debutul in 1979, iar de atunci a scris istorie in clasa sa. Nu exista sofer care sa nu stie despre acest vehicul de la Mercedes-Benz.

Jeep Wrangler

Nici Jeep Wrangler nu putea sa lipseasca din acest top, fiind construit de compania americana inca din anul 1986. Wrangler este succesorul cunoscutului CJ (Civilian Jeep) din al doilea razboi mondial, construit de Willys, Kaiser-Jeep si American Motors Corporation (AMC).

Prima generatie Wrangler a fost dezvoltata de AMC si avea acelasi ampatament ca predecesorul sau, CJ. Totusi, modelul a fost promovat ca oferind foarte multe noutati la nivel tehnologic.

Lamborghini LM002

Lamborghini LM002, este bunicului modernului Urus. Asa este, Lamborghini a construit un SUV cu mult inaintea celui oferit in zilele noastre. Modelul a fost produs intre anii 1986 si 1993, iar sub capota se gasea motorul V12 folosit de Countach.

Toyota Land Cruiser

Toyota Land Cruiser este si el un SUV extrem de popular. Dovada? Modelul care a debutat in anul 1984 (Land Cruiser J70), inca este construit si este vandut pe pietele din Emiratele Arabe Unite si Africa. Desi este produs in Europa, modelul nu mai este comercializat din cauza emisiilor. Land Cruiser J70 este succesorul unui alt model de succes, si anume J40, care a fost produs timp de 25 de ani de compania Japoneza.

Chevrolet Blazer

Chevrolet Blazer K5 a fost rivalul direct al lui Ford Bronco, si introdus pe piata in anul 1969. Vanzarile au confirmat succesul lui Blazer, iar in anul 1970, SUV-ul deja depasise in cifre modele de la Ford si Dodge.

Land Rover Defender

Land Rover Defender, binecunoscutul model britanic, a fost dezvoltat in anii 1980 si avea la baza modelul lansat in anul 1948. Dupa o productie ce nu s-a oprit timp de 67 de ani, compania din Marea Britanie a incetat sa mai construiasca acest model in anul 2016. Tot anul 2016 a marcat si productia exemplarului cu numarul 2.000.000.

Noua generatie Defender a fost lansata in anul 2020, insa credem ca trebuie sa conduci originalul pentru a intelege istoria acestui model!

Nissan Patrol

Nissan Patrol este si el o parte a istoriei japoneze, el fiind introdus pe piata in anul 1951. Ok, nu veti ajunge sa conduceti o versiune atat de veche, dar puteti incerca a treia generatie, produsa intre 1980 si 1989. Aceste modele inca ruleaza pe strazi, iar kilometrajul unora dintre ele a depasit lejer cifra de un milion.

Suzuki Jimny

Chiar si micul Suzuki Jimny are loc in topul nostru. Desi nu era cel mai puternic SUV oferit, dimensiunile masinii si greutatea redusa, l-a facut sa devina un favorit in multe excursii off-road.

Jimny face fata cu brio pe un teren accidentat, asa ca poti fi sigur ca te va duce la destinatie fara nicio problema.

Hummer H1

Hummer, ca si CJ de la Willys, vine ca o versiune de strada a unui vehicul militar, si anume M998 Humvee. Modelul Hummer H1 a debutat in 1992.

Compania a fost cumparata de General Motors in 1998, dar in 2008, criza economica a inseamna incetarea productiei pentru modele ca H2 si H3, care nu se mai vindeau. Citește și cele mai bune SUV-uri hibrid ale anului 2022.

Ford Bronco

Ford Bronco este si el unul dintre cele mai capabile SUV-uri care si-au dovedit maiestria pe teren accidentat. Prima generatie Ford Bronco a debutat in anul 1965 si a fost dezvoltat drept un rival pentru Jeep CJ-5.

A treia generatie, construita intre 1980 si 1986, este poate cea mai cunoscuta printre impatimiti.