Păcuraru Stelian Știri 04.01.2023 14:20

Care sunt cele mai bune SUV-uri hibrid în 2023

Care sunt cele mai bune SUV-uri hibrid în 2023

SUV-urile hibrid prind din ce în ce mai mult teren și sunt mult mai vizibile și pe șoselele din România. E adevărat că un SUV hibrid nu te va face să te lauzi cu 100 km/h prinsă în record de secunde, dar te vei simți mult mai bine când vei vedea fiabilitatea: costuri mult mai mici și protejarea mediului!

Pentru că zona mașinilor hibrid e o piață nouă în lume și chiar mult mai nouă pentru România, e normal ca șoferii să fie mai reticenți și să nu știe exact ce model să-și aleagă. Pentru asta suntem noi aici, pentru că ți-am făcut o listă cu trei SUV-uri hibrid cu care să dai lovitura în 2022. În plus, vei plăti și mai puțin la impozit.

Care sunt cele mai bune SUV-uri hibrid în 2022

Toyota CH-R

Toyota este una dintre cele mai sigure mașini din lume, iar varianta de SUV hibrid CH-R chiar arată și se comportă senzațional. Ai sub capotă un motor de 2 litri și 184 de cai putere. Combinația de electricitate și motor pe benzină arată bine și la calcule. Consum de doar 4,9 litri la suta de kilometri și emisii de 110 g CO2/km.

Volvo XC90 Recharge

Dacă la Toyota am zis de siguranță, la Volvo suntem obligați să spunem de ultra siguranță. Volvo este producătorul care stă cel mai bine la testele de siguranță pe cele mai multe dintre modelele sale, iar apariția în zona de SUV-uri hibrid e chiar o reușită. Consumul e absolut minuntat, de doar 2,8 litri la suta de kilometri, semn că trecerea de la benzină la electric funcționează foarte bine. Bonus, ai sub capota 385 de cai putere așa că poți atinge 100 km/h în doar 6 secunde.

Mini Plugi-in Hybrid

Ultima, dar nu cea din urmă mașină aleasă este una micuță, perfectă pentru oraș, dar care face față cu brio și pe teren. SUV-ul de la Minicooper se cheamă Mini Countryman, are un motor turbo de 1,5 litri și 224 de cai putere gata să te scoată din belele. Asta ca să ne iasă și rima! Dacă preferi să mergi full-electric, atunci ai 57 de kilometri de autonomie, un boost de mai bine de 30% față de modelul mai vechi.