Gabriela Dinu Știri 17.08.2022 16:29

Subiecte Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă. Ce a picat la examenul de Matematică. BAC 2022

Subiecte Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă. Ce a picat la examenul de Matematică. BAC 2022

A început examenul de Bacalaureat, prin proba de la Limba şi literatura română. Aceasta s-a dat marţi, 16 august 2022 şi continuă azi, prin cea la Matematică sau Istorie, în funcţie de specializarea aleasă.

La Matematică, există două tipuri de subiecte, în funcţie de ramura aleasă de elevi atunci când încep clasa a 9-a. Mai exact, cei de la Mate-Info vor primi subiecte speciale, diferite, cu un nivel de dificultate mai ridicat faţă de ceilalţi, care au terminat la alte specializări.

Vezi AICI subiectele care au picat la Mate-Info

Subiecte Matematică 2022, ce s-a dat la BAC, sesiunea de toamnă

Examenul de astăzi, la fel ca restul, a început de la ora 9:00, iar elevii au la dispoziţie 180 de minute pentru rezolvarea exerciţiilor. Acestora le-a fost permis accesul în săli începând cu ora 8:00, iar dacă nu s-au prezentat în sala de examen la ora stabilită, acestora le-a fost interzis accesul.

În sesiunea de vară, elevii au avut de rezolvat subiecte cu un grad mediu de dificultate, după cum au spus şi profesorii specialişti. Gradul de promovabilitate a fost unul ridicat, mai mare decât în anii anteriori.

Subiectele de anul acesta vor fi publicate în cel mai scurt timp de către reprezentanţii Ministerului Educaţiei, urmând ca imediat să fie disponibile şi pe Ştiri Directe.

După proba de azi, la Matematică, va mai exista examenul pentru proba la alegere, elevii putând să opteze pentru una dintre următoarele materii: Geografie, Informatică, Economie, Logică şi argumentare, Psihologie, Chimie, Biologie, Sociologie sau Filosofie.

Când se afişează rezultatele la examenul de Bacalureat 2022, sesiunea august-septembrie

Este pentru prima dată când la examenul de Bacalaureat probele se dau în ordine inversă. Mai exact, cele scrise înaintea celor aşa zise orale, competenţele lingvistice la limba română, într-o limbă de circulaţie internaţională: engleză sau franceză şi competenţe digitale.

În peiroada 22-23 august vor fi susţinute competenţele lingvistice în limba română, apoi pe 24 august se vor da cele la engleză sau franceză, urmând ca pe 25 să se încheie BAC-ul prin probele de competenţe digitale.

Pe 31 august 2022 sunt aşteptate afişarea rezultatelor, apoi se vor putea face contestaţii până la ora 18:00. Rezultatele finale la examenul de Bacalureat, sesiunea de toamnă august-septembrie, vor fi afişate pe data de 3 septembrie.